MónTerrassa
50 anys ja de l’inoblidable Bayern de Munich-Terrassa FC

M’he trobat amb un antic cartell en què podem veure que el Bayern de Munich va jugar contra el C.F. Terrassa el 28 d’agost de 1973, o sigui fa 50 anys.

En aquell equip hi podem descobrir jugadors mítics com els davanters Muller i Dunnberger, el defensa Beckenbauer o el porter Maier. Es tractava de l’anomenat “I Torneig Internacional Ciutat de Terrassa”, on també estaven convidats el Saragossa i el Ferencvaros Hongarès.

Coincidint amb aquest partit es va estrenar l’himne del Terrassa FC

En aquell any, el president del F.C. Terrassa era en Josep Maria Masdefiol, i com a curiositat podem recordar que coincidint amb aquest partit es va estrenar l’himne del Terrassa i que va ser la Banda Municipal de Terrassa qui el va interpretar conjuntament amb la Coral Egara, la Massa Coral de Terrassa i l’Orfeó Coral Joventut Terrassenca, amb aproximadament unes 100 veus en total. La lletra era obra del terrassenc Vicenç Villatoro i la composició musical del director de la Banda Municipal de Música, en Lluís Marco Albert.

El trofeu que es va lliurar era molt bonic, ja que representava en metall la Torre del Palau. I, a part de l’himne, es va aprofitar per inaugurar una nova gespa a l’estadi i una nova il·luminació artificial.

I posats a recordar, deixeu-me que us digui que aquell mateix dimarts 28 d’agost en la Festa major de Matadepera hi va actuar una joveneta Carmen Sevilla, conjuntament amb l’Augusto Algueró.

El Bayern va guanyar la final al Ferencvaros per 4 a 2

El campió del torneig va ser el Bayern, que va guanyar la final al Ferencvaros per 4 a 2, i el F.C. Terrassa va quedar quart en perdre la final de consolació davant del Saragossa per 2 a 0. Aquella temporada el F.C. Terrassa jugava a la tercera divisió nacional. Per si algú vol recordar alguns dels jugadors del F.C. Terrassa del 1973 citaré: Vallespir, Hachero, Sanjuan, Valenzuela, Nieto, Juanete, Añil, Domenech, Feliu, Rodriguez i Clotet.

Malauradament, el Torneig va ser un fracàs econòmic, ja que per culpa de la pluja les 30.000 persones que s’estimava que hi anirien van ser moltes menys. En tot cas sí que hi eren les màximes autoritats, de les que destaquem el governador Civil, el delegat d’educació física i esports, el president de la Federació Catalana d’Esports, els alcaldes de Terrassa i Sabadell i el senyor Samaranch, després president del Comitè Olimpic Internacional, assegut al costat del president Masdefiol.

L’any 1974 es va fer el segon Torneig Ciutat de Terrassa amb els equips del CSKA de Sofia, el FC Màlaga i el Real Betis. Va ser campió el Màlaga i el Terrassa va acabar tercer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa