MónTerrassa
Un nou llibre fotogràfic per recordar l’atleta Margot Moles
  • CA

Ignacio Ramo Altamira presenta un nou llibre dedicat a l’atleta de Terrassa Margot Moles a la Llibrería Documenta de Barcelona, ubicada al carrer de Pau Claris, 144. Serà aquest dissabte dia 6 de novembre a les 12.30h. Comptarà amb la presència també de Daniel Justribó, aficionat a l’atletisme. Margot Moles a todo color, escrit a dues mans pel periodista i escriptor Ignacio Ramos (Madrid, 1968) i el dissenyador Gaboni Pedre (Madrid, 1968), és un àlbum fotogràfic que recorre la trajectòria d’aquesta il·lustre esportista. En aquest recull es pot resseguir la vida i trajectòria de la terrassenca (1910-1987) a través de les imatges i dels comentaris que les contextualitzen.

Recordem que Moles va ser campiona d’Espanya en llançament de disc i en hoquei, olímpica en esquí i una de les fundadores del CN Canoe. Va ser doncs, una esportista de Terrassa referent per a tota una generació de joves dones dels anys trenta que van seguir el seu exemple i es van atrevir a practicar esport sense complexos. Món Terrassa es feia ressò de la seva poca visibilitat i reconeixement a la seva ciutat natal amb un article del mateix Ignacio Ramos, en motiu de la presentació aleshores de la biografia Margot Moles, la gran atleta republicana, l’any 2017. Cal dir que Moles sí que ha estat reconeguda en d’altres ciutats, com Saragossa, en un acte institucional amb la presència d’esportistes i autoritats.

Ignacio Ramos ha estat un dels encarregats de treure la pols a la figura de l’atleta terrassenca. Gran coneixedor de la història de la cultura i l’esport espanyol, sobretot del primer terç del segle XX, ha publicat sis obres d’investigació en aquest àmbit. En aquest nou llibre dedicat a Moles compta amb l’inestimable ajuda de Gaboni, el qual es dedica al disseny editorial, il·lustració i infografies en premsa no diària, a més de ser l’autor de diverses portades de discos, cartells i samarretes de rock and roll.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa