Noelia Cuenda vol repetir ser campiona d’Europa, ara amb el juvenil

La selecció espanyola de waterpolo, amb la jugadora del CN Terrassa Noelia Cuenda entre les protagonistes, va debutar amb una victòria clara contra Sèrbia (19-5) en el Campionat d’Europa Júnior Femení que s’està celebrant a Sibenik (Croàcia) fins al diumenge. Cuenda ja compta amb un campionat d’Europa en el seu palmarès en categoria cadet, l’any 2019, i ara espera poder repetir l’efemèride amb el conjunt juvenil.

El combinat dirigit per Javier Aznar va sortir decidit a resoldre el matx aviat i ho va aconseguir. Liderat per Elena Ruiz, flamant subcampiona olímpica a Tòquio 2020, va encadenar un parcial de 5 a 2 en el primer quart. Ruiz va anotar dues de les dianes, ben secundada per Alba Muñoz, Queralt Bertran i Elisa Portillo. En el segon període, l’engranatge ofensiu de la selecció estatal va continuar funcionant amb precisió. Espanya va calcar el parcial del primer quart i va enfilar l’electrònic fins al 10 a 4 al descans. A la represa, la dinàmica no va variar. Les de Javier Aznar van mostrar-se encara més contundents en el tercer quart, tal com reflecteix el 6 a 0 que van infligir a les balcàniques. El partit va anar llanguint progressivament i un parcial de 3 a 1 final va conduir al 19 a 5 definitiu. L’egarenca Noelia Cuenda va contribuir en la golejada amb tres dianes.

La selecció espanyola, enquadrada en el grup A, disputarà aquesta tarda (18.00h) el segon partit de la primera fase contra Israel. Els altres rivals del combinat estatal són Gran Bretanya (dimarts 24, 18.00h) i Txèquia (dimecres 25, 18.00h).