Triomf imponent del CN Terrassa femení de waterpolo contra el Budapest

El sènior femení de waterpolo del Club Natació Terrassa va batre dissabte al FTC Telekom Budapest (9-7) en partit d’anada de quarts de final de l’Euro Cup. El primer matx de la història del club de competició europea femenina de waterpolo a casa va tenir el desenllaç somiat. El conjunt de Xavi Pérez va exhibir la seva millor versió i va obtenir un triomf de dos gols contra el líder de la lliga hongaresa, un marge que deixa l’eliminatòria oberta de cara al partit de tornada, que se celebrarà l’11 de febrer a Budapest.

Impulsades per un públic entusiasta, les egarenques van començar molt inspirades. Als dos minuts de joc, Cuenda, en superioritat numèrica, va marcar el primer. Tot seguit, Peña, de penal, va augmentar la diferència. Les visitants van retallar distàncies en el tram final del quart de la mà de Toth-Csabai (2-1). En el segon període, el CN Terrassa va seguir fent-se fort des de la porteria i la defensa. Gurisatti va empatar a dos només iniciar-se el quart i un intercanvi de gols va conduir l’electrònic al 4 a 4 amb què es va arribar al descans. Camus i

Cantero van anotar per part local, mentre que Gurisatti i Kuna van marcar les dianes hongareses.

A la represa, les de Xavi Pérez van fer un pas de gegant cap a la victòria. El Ferencvaros va posar-se momentàniament per davant a través de l’esquerrana Leimeter. Les egarenques, però, van respondre de forma excel·lent amb un parcial de 4 a 0. Ten Broek, de penal, Camus, imparable des de la boia, i dos xuts precisos de Bosveld en jugadora de més van enfilar el marcador fins a un impensable 8 a 5. Vosseberg, en superioritat, va apropar les hongareses.

En els últims vuit minuts, el CN Terrassa va aconseguir mantenir una renda interessant de cara al partit de tornada. Leimeter va aprofitar una jugada en superioritat numèrica per estrènyer el resultat (8-7). Cantero va replicar amb una vaselina superba quan encara faltaven quatre minuts per al final. Les egarenques, amb una Sandra Domene espectacular sota els pals, van aplicar-se en defensa i van poder conservar l’avantatge fins a la botzina. Tot es decidirà a Budapest.

CN Terrassa 9 – FTC Telekom Budapest 7

Fitxa tècnica
CN Terrassa: Domene, Ferrer, Paul, Cuenda (1), Cantero (2), Quinzada, Ten Broek (1), Peña (1), Menakerman, Camus (2), Finestra, Bosveld (2), Arcas.
Entrenador: Xavi Pérez.
FTC Telekom Budapest: Neszmely, Vosseberg (1), Mate, Gurisatti (2), Pocze, Millot, Leimeter (2), Simon-Illes, Kuna (1), Petik, Toth-Csabai (1), Domsodi, Greso.
Entrenador: Gyorgy Gerendas.
Àrbitres: Diana Dutilh-Dumas (Països Baixos) i Maria Daskalopoulou (Grècia).
Parcials: 2-1, 2-3, 4-2, 1-1.
Resultat acumulat: 2-1, 4-4, 8-6, 9-7.
Evolució del marcador: (1-0, 2-0, 2-1), (2-2, 3-2, 3-3, 4-3, 4-4), (4-5, 5-5, 6-5, 7-5, 8-5, 8-6), (8-7, 9-7).