MónTerrassa
Terrassa acull l’Open Internacional Catalunya de natació
  • CA

Entre el 3 i el 5 de febrer, el Club Natació Terrassa acollirà per setzena vegada consecutiva l’Open Internacional Catalunya de natació, prova inclosa en el Circuit Català de Trofeus de Natació i en el Grand Prix Natación de la Federació Espanyola de Natació. La competició esdevé també el Campionat de Catalunya Absolut i el Trofeu Ciutat de Terrassa – Memorial Jaume Cardellach. L’Open ha estat presentat aquest dimecres en una roda de premsa que ha comptat amb la presència del president del CN Terrassa Joan Herrera; del president de la Federació Catalana de Natació (FCN) Ramon Bosch; del director tècnic de natació de la FCN Luis Rodríguez; i de l’entrenador del primer equip de natació del club Raúl Navalón.

En la intervenció inicial, Herrera ha agraït a la FCN “la confiança que diposita en el club per tal de celebrar aquest esdeveniment”, tot recordant que és la setzena edició consecutiva que acull l’entitat. El president ha afirmat que el CN Terrassa, en correspondència amb el seu tarannà d’entitat central en la vida esportiva de la ciutat, “contribueix així a incrementar el nombre de competicions que s’hi celebren”. “De la mateixa manera, l’Open Internacional Catalunya de natació serà una magnífica oportunitat de promocionar a la ciutat un dels esports fundacionals del club”, ha afegit.

Èxit de participació: 500 nedadors

El president de la Federació Catalana de Natació Ramon Bosch ha agraït al club i a la ciutat el fet que, novament, siguin la seu del campionat. Així mateix, ha explicat que la competició és la segona prova del Circuit Català de Trofeus de Natació, la primera en piscina de 50 metres, i ha remarcat l’èxit de participació. “Comptarem amb la presència de més de 500 nedadors d’una seixantena de clubs”.

Bosch ha subratllat que l’Open suposa una ocasió per tal que els nedadors “es mesurin” de cara als tres esdeveniments de referència de la temporada que tindran lloc a l’estiu, el Campionat d’Europa Júnior, el Mundial i el Campionat d’Europa Sub’23. El president de la FCN ha fet èmfasi en la inclusió de proves de natació adaptada en les sessions matinals del programa de competició, en el marc del Grand Prix. “És un pas molt positiu”.

Presentació de l’Open Internacional Catalunya de natació al CN Terrassa | CNT

Presència de proves de natació adaptada

L’entrenador del primer equip de natació del CN Terrassa Raúl Navalón també ha esmentat la conveniència del canvi de dates. “L’any passat, la competició va se tres setmanes abans, després del Nadal. A nivell de rendiment i d’espectacle, és una bona notícia que l’hàgim pogut retardar dues setmanes. Està més a prop de l’Open de primavera i ho hem d’aprofitar”.

Navalón ha posat l’accent en la presència de proves de natació adaptada en el programa. “Com a club, hem fet una aposta important perquè els nedadors de l’equip d’adaptada gaudeixin d’una natació de rendiment. És molt positiu de cara al futur que s’incloguin proves d’aquest tipus en el Campionat de Catalunya”.

Quant a les opcions de l’equip, el tècnic ha afirmat que la cita ha de ser “preparatòria” per a l’Open de Primavera de Palma de Mallorca, “en el qual ens hem plantejat reptes de primer nivell”. Dit això, Navalón ha reconegut que la voluntat del grup és mostrar sempre “un bon rendiment”. “Si això ens porta a obtenir podis i a una posició de privilegi en la classificació per clubs, serà una bona senyal”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa