MónTerrassa
Les sèniors del CN Terrassa ja saben les rivals de la Champions League
  • CA

Les sèniors del Club Natació Terrassa ja saben quines seran les seves rivals en la primera fase de la Champions League. El sorteig ha tingut lloc aquest dissabte, 24 de setembre, on la Lliga Europea de Natació ha anunciat com quedaven els grups classificatoris d’aquest màxima competició continental -que aquest any ha canviat de nou i ja no es dirà Eurolliga-.

Per segona vegada a la seva històries, les terrassenques s’han classificat per aquest torneig que tornarà a disputar-se a la piscina d’Atenes, a la capital grega, del 17 al 20 de novembre. Així, les terrassenques viatjaran de nou a Grècia, però aquest cop les tres rivals que les esperen no seran gens fàcils. Enquadrades en el grup B, tindran com a contrincants el ZV De Zaan neerlandès, el Grand Nancy francès, el Tigre Eger hongarès i els amfitrions, l’NC Glyfada.

El tècnic Xavi Pérez entén que al grup no hi haurà cap equip assequible o inferior. “És difícil fer pronòstics, atès que ens manca informació dels equips, però està clar que estem davant un repte complicat”. A priori, el Glyfada, com a amfitrió, “és el contrincant més perillós”, juntament amb el Tigre Eger hongarès. L’entrenador terrassenc remarca, això sí, l’absència dels conjunts russos. “És evident que la presència del Dynamo Uralochka o del Kirishi en qualsevol dels grups n’incrementaria l’exigència”.

Els grups de la Champions League i canvi de format

La primera fase de la Champions League femenina de waterpolo contempla tres grups més. L’A, que es desenvoluparà a Pacos de Ferreira (Portugal), aplegarà el CN Mataró, l’Olympic Nice francès, el Vouliagmeni NC grec, el ZVL 1886 neerlandès i els amfitrions, el Pacence. El C, amb seu a Lille (França), enfrontarà el Plebiscito Pàdua italià, el Sirens ASC maltès, el Ferencvaros Telekom hongarès, el CE Mediterrani i el UA Lille.

Així mateix, el D, que es desenvoluparà a Roma (Itàlia), reunirà el Dunaujvaros hongarès, l’Spandau 04 Berlín alemany, l’Ethnikos Piraeus grec, el Mulhouse WP francès i el SIS Roma.

Al marge del nom, la competició presenta novetats notables. En primer lloc, en referència a aquesta primera fase, amb quatre grups de cinc equips, es classificaran els tres primers. Els dos últims, no obstant, no acabaran la seva aventura europea, sinó que passaran a jugar l’Euro Cup juntament amb els altres vuit equips eliminats. Anteriorment, només jugaven l’Euro Cup els quatre conjunts eliminats als quarts de final. Posteriorment, s’uniran a aquests equips els altres vuit equips que quedin eliminats en la segona fase de la Champions League.

La segona fase de la Champions, al seu torn, la disputaran els quatre equips que hi accedeixen directament, el campió, l’Olympiacos, el subcampió, el CN Sabadell, i els semifinalistes, l’UVSE Budapest i l’Orizzonte Catània, així com els tres primers de cadascun dels grups de la primera fase. Seran setze equips en total que es distribuiran en quatre grups de quatre.

En aquesta segona fase, com sol ser habitual, es classificaran per a quarts de finals els dos primers de cada grup. A les eliminatòries s’aplicarà un altre dels grans canvis: es mantenen els quarts de final a anada i tornada, però se suprimeix la Final Four, de manera que tant les semifinals com la final es desenvoluparan en format d’eliminatòria d’anada i tornada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa