El femení del CN Terrassa fa història i passa als quarts de l’Euro Cup

El sènior femení de waterpolo del Club Natació Terrassa s’ha classificat per als quarts de final de l’Euro Cup després de derrotar el Zv De Zaan (6-10) en el tercer i darrer partit del grup D de la primera fase de l’Euro Cup que s’està disputant a Paços de Ferreira (Portugal). Després de perdre contra el Plebiscito Padova de quatre gols, el conjunt de Xavi Pérez necessitava vèncer les neerlandeses també de quatre per passar per diferència de gols en cas de triple empat a punts, com així ha estat. La classificació suposa una fita històrica per a l’entitat i un pas més en l’evolució de l’equip femení.

El matx no ha començat gens bé per als interessos terrassencs. Rogge, en jugadora de més, ha marcat el primer als dos minuts de joc. Poc després, Schaap i Koopman, també en superioritat numèrica, han situat un preocupant 3 a 0. Afortunadament, el CN Terrassa ha reaccionat de seguida i amb dues dianes d’una esplèndida Pili Peña, autora de cinc dianes, ha retallat distàncies abans del final de període (3-2).

La remuntada del conjunt de Xavi Pérez ha pres forma en el segon quart. Dos penals, un per banda, transformats per Rogge i Peña, han enfilat l’electrònic fins al 4 a 3. Plugge ha ampliat la renda del ZV De Zaan, però la rèplica egarenca ha esdevingut sensacional. Peña i Cantero, en jugadora de més, i Bosveld, amb un tir exterior, han col·locat un esperançador 5 a 6 al descans.

A la represa, el somni es fa realitat

El somni de la classificació per a quarts de final s’ha anat fent real a la represa. Amb una defensa cada cop més intensa i una Sandra Domene cada cop més inspirada sota els pals, el CN Terrassa ha frustrat el joc ofensiu neerlandès. Una superba Pili Peña ha anotat el 5 a 7 al minut del tercer quart. Roijen, en superioritat numèrica, ha apropat el seu equip. El tram final del període ha resultat de nou cabdal. Un llançament de Menakerman des del lateral esquerre i una acció de qualitat de Camus han incrementat el forat fins als tres gols (6-9).

Només en faltava un per completar la missió impossible. Les de Xavi Pérez han rematat la feina en un últim quart molt emocionant. Camus ha marcat el 6 a 10 a més de quatre minuts de la botzina. Tot un món. Les egarenques, no obstant, s’han mostrat ferrenyes en defensa i han estat capaces de mantenir la porteria a zero fins a la conclusió. El club acollirà el primer partit de competició europea femenina de la seva història.