Els dos cadets del CN Terrassa, bronze al Campionat de Catalunya

Els cadets masculí i femení del Club Natació Terrassa (CNT) van aconseguir la medalla de bronze al Campionat de Catalunya de waterpolo celebrat aquest passat cap de setmana a les instal·lacions del GEiEG de Girona i del CN Catalunya, respectivament. Per una banda, el masculí va penjar-se la medalla de després de batre el CN Sabadell per 11 a 7, mentre que el femení va assolir la tercera posició després de superar el CN Vallirana per 10 a 6.

La lluita pel triomf del cadet masculí

El conjunt entrenat per Sergi Mora va debutar dissabte en els quarts de final amb una victòria molt ajustada contra el CN Barcelona per 14 a 13 (2-4, 6-4, 3- 1 i 3-4). Els cenebistes van mostrar-se superiors en el primer quart i van obrir una primera diferència (2-4). La rèplica egarenca va arribar en un segon període que va esdevenir un festival anotador. Els de Mora van poder eixugar el desavantatge i van equilibrar el matx al descans (8-8). A la represa, el CN Terrassa va aconseguir un marge que va resultar cabdal. Dos gols de Campaña
i un de Costa van situar un interessant 11 a 9 amb encara un quart per endavant. Els últims vuit minuts van ser molt emocionants. Els cenebistes van poder empatar a dotze a cinc minuts de la botzina. Afortunadament, els egarencs van recuperar la iniciativa amb dues dianes de Sabadell que van sentenciar l’eliminatòria.

El CN Mataró va barrar el pas dels egarencs a la final en vèncer en semis per 11 a 7 (4-2, 2-2, 0-1 i 5-2). Els maresmencs van començar a edificar el triomf en un primer quart que van tancar amb un parcial favorable de 4 a 2. Els egarencs van mirar de reduir distàncies en el segon període, però no ho van aconseguir. El Mataró va arribar al descans amb el coixí de dos gols (6-4). A la represa, el CN Terrassa sí que va poder situar-se de ple en la lluita pel triomf. Una diana de Sabadell deixava un incert 6 a 5 al final del tercer quart. Els maresmencs, no obstant, no van permetre que la remuntada anés més enllà i van decantar la balança amb un parcial final de 5 a 2.

El conjunt de Sergi Mora va recuperar-se a la perfecció d’aquesta derrota i va penjar-se la medalla de bronze després de batre el CN Sabadell per 11 a 7 (5-3, 3-1, 1-3 i 2-0) en el matx pel tercer i quart lloc. Els egarencs van protagonitzar una gran arrencada que els va permetre situar un esperançador 5 a 3 al final del primer període. En el segon quart, el CN Terrassa va seguir amb l’accelerador premut i va eixamplar la renda amb un parcial de 3 a 1 que col·locava el 8 a 4 al descans. El Sabadell va reaccionar tímidament a la represa. Va estrènyer el marcador fins al 9 a 7, però no va fer perillar el triomf terrassenc. Els de Mora van certificar el podi amb un 2 a 0 final.

El camí pel tercer lloc del cadet femení

L’equip dirigit per Edu Vera va estrenar-se amb una victòria solvent contra la UE Horta en quarts de final per 12 a 6 (5-1, 1-2, 4-2 i 2-1). Les egarenques van decidir el matx per la via ràpida amb un parcial inicial de 5 a 1 que va posar coll avall l’accés a semis. Les barcelonines van apropar-se mínimament en el segon període gràcies a un parcial d’1 a 2 que va situar el 6 a 3 al descans. A la represa, el CN Terrassa va acabar de tancar el partit amb un parcial de 4 a 2 que va col·locar un tranquil·litzador 10 a 5 al final de tercer quart. Els últims vuit minuts, molt plàcids, van servir per enfilar l’electrònic fins al 12 a 6 definitiu.

Com en la competició masculina, el CN Mataró va deixar fora el club de la gran final en vèncer el xoc de semis per un ajustat 7 a 6 (4-1, 1-2, 0-1 i 2-2). Les maresmenques van signar un arrencada fulgurant que es va reflectir en un parcial de 4 a 0. Carmona, al límit del primer quart, va aturar l’allau. Les terrassenques van millorar les prestacions en el segon període i van poder apropar-se al descans (5-3). A la represa, la progressió egarenca va continuar i una diana de Quinzada va col·locar un incert 5 a 4 amb encara un quart per davant. En els últims vuit minuts, l’estira-i-arronsa va acabar afavorint el Mataró. Fernández, de penal, va empatar a cinc. A dos minuts i mig del final, González va tornar a igualar, ara, a sis. Un gol de Gurri a només set segons de la botzina va decidir l’eliminatòria.

El CN Terrassa va refer-se bé d’aquesta ensopegada i va penjar-se la medalla de bronze després de superar el CN Vallirana per 10 a 6 (2-2, 3-2, 4-2 i 1-0) en el partit pel tercer i quart lloc. El primer període va ser una presa de contacte que va finalitzar en empat a dos. La igualtat va mantenir-se en un segon quart en què van predominar les alternatives. L’equip del Baix Llobregat va obrir una escletxa de dos gols (2-4), però les egarenques van reaccionar de seguida i van situar-se per davant al descans gràcies a les dianes de Manso i Finestra, que en va anotar dues (5-4). A la represa, les d’Edu Vera van certificar el podi amb un parcial de sortida de 4 a 0 que va resultar decisiu. Quinzada, Manso, Alavedra i Quirante van ser-ne les artífexs. El Vallirana va aproximar-se abans de finalitzar el tercer quart (9-6), però ja no va inquietar les terrassenques. Un gol de Quirante a dos minuts de la botzina va establir el 10 a 6 definitiu.