Un darrer quart fatídic condemna el sènior femení del CN Terrassa

El sènior femení de waterpolo del Club Natació Terrassa ha perdut contra el Plebiscito Padova (7-11) en el segon partit del grup D de la primera fase de l’Euro Cup que s’està disputant a Paços de Ferreira (Portugal). Després de tres períodes molt igualats, les italianes han decantat la balança al seu favor amb un parcial d’1 a 5 en el darrer. Aquest resultat obliga les egarenques a vèncer demà el ZV De Zaan en el tercer i últim partit de la fase, atès que tant les neerlandeses com el Padova guanyaran amb tota probabilitat el seu compromís contra el feble CA Pacense i sumaran sis punts. En cas de victòria terrassenca, la diferència de gols serà cabdal.

El xoc ha estat intens des del principi. El Padova s’ha avançat al minut i mig de joc de la mà de Barzon. Quatre minuts després, les italianes han ampliat el marge gràcies a una acció en jugadora de més que ha culminat Queirolo. Paula Camus, esplèndida durant tot el partit, ha retallat distàncies. Les transalpines han replicat de seguida, de nou en una acció en superioritat numèrica que ha transformat Millo. Camus, també en jugadora de més, ha situat el 2 a 3 amb què ha acabat el període.

En el segon quart, el CN Terrassa ha intensificat la defensa i ha aconseguit equilibrar el partit. Camus, un autèntic punyal des de la boia, ha marcat l’empat a tres. El marcador no s’ha mogut fins al tram final del període, quan Casson, al contracop, ha establert el 3 a 4. Bosveld, amb un tir precís des de l’arc en superioritat numèrica, ha col·locat l’empat a quatre amb què s’ha arribat al descans.

El Padova talla totes les opcions de reacció

A la represa, l’estira-i-arronsa s’ha mantingut. McKelvey ha posat en avantatge el Padova. Les italianes han tancat la defensa per evitar que Camus rebés passades a la línia de dos metres, però, tot i això, la madrilenya ha anotat el 5 a 5 amb una gran acció personal. El conjunt de Xavi Pérez s’ha situat per primer cop per davant en l’electrònic mitjan el tercer període quan Bosveld ha batut Teani amb un llançament exterior (6-5). Meggiato, no obstant, ha respost immediatament i ha tornat a igualar el partit. Tot es decidiria en l’últim període.

Malauradament, els darrers vuit minuts han esdevingut una creu per a les egarenques. En poc més d’un minut de joc, les italianes han encadenat dos gols consecutius amb Citino com a protagonista. El panorama ha empitjorat a tres minuts i mig de la conclusió quan McKelvey ha marcat un preocupant 6 a 9. Xavi Pérez ha demanat un temps mort per mirar de redreçar la situació. Però no ha estat possible. Paul ha reduït distàncies de seguida en aprofitar una acció en jugadora de més. El Padova, no obstant, ha esvaït qualsevol esperança amb un parcial final de 0 a 2, amb Queirolo com a artífex (7-11).