El cadet femení de waterpolo del CN Terrassa, subcampió d’Espanya

Va fa faltar un mica de sort per guanyar l’or. El cadet femení de waterpolo del Club Natació Terrassa va penjar-se la medalla de plata en el Campionat d’Espanya Cadet Femení de waterpolo que va celebrar-se el cap de setmana passat a la Piscina Municipal Los Montecillos de Dos Hermanas (Sevilla).

El conjunt dirigit per Edu Vera va quallar una primera fase impecable. Enquadrat en el grup C, va debutar amb una golejada contra el Campo de Deportes Larraina per 22 a 3 (5-0, 5-0, 9-1 i 3-2) i va segellar el passi als
quarts de final com a líder de grup amb una altra victòria àmplia contra l’Escuela WP Zaragoza per 23 a 3 (5-2, 7-0, 7-0 i 4-1).

El nivell de dificultat va incrementar-se en el xoc de quarts

El nivell de dificultat va incrementar-se en el xoc de quarts. Les egarenques van derrotar el CN Cuatro Caminos per 4 a 1 (3-1, 1-0, 0-0 i 0-0) en un matx extremadament defensiu. Les d’Edu Vera van posar coll avall el partit en el primer quart gràcies a un parcial inicial de 3 a 0. Marta Piqué, al minut i mig de joc, va anotar el primer i dues dianes de Maria Manso en el tram final del primer període van completar el parcial. Les madrilenyes van retallar distàncies de la mà de Díaz. En el segon quart, Berta Alavedra, en superioritat numèrica, va marcar el 4 a 1, resultat que seria, sorprenentment, el definitiu, atès que l’electrònic ja no es va moure a la represa.

El CN Terrassa va classificar-se per a la gran final després de superar el CE Mediterrani en una semifinal d’infart que es va resoldre a la tanda de penals. El matx va acabar empatat a set gols (0-2, 3-2, 2-2 i 2-1). L’equip d’Edu Vera va protagonitzar un primer quart prometedor en el qual va obtenir una escletxa de dos gols per mitjà de l’encert d’Anna Finestra i Daniela Quinzada.

En el segon període, el conjunt del barri de Sants va reaccionar i va estrènyer el marge abans del descans amb una diana de Reynes que va contrarestar el gol previ de Sara Quirante (3-4). A la represa, les terrassenques van aconseguir conservar la distància mínima, en un estira-i-arronsa que va enfilar l’electrònic fins al 5 a 6.

En l’últim quart, el Mediterrani va empatar primer a sis i, finalment, a set i va conduir el desenllaç a la tanda de penals. El CN Terrassa va mostrar-se més inspirat des dels cinc metres i va ficar-se en la lluita per l’or (2-3).

La final va esdevenir novament molt emocionant

La final va esdevenir novament molt emocionant. En aquesta ocasió, la tanda de penals va decantar-se del costat del CN Mataró, que va adjudicar-se el títol. El matx, molt equilibrat, va finalitzar en empat a sis (1-2, 1-1, 3-2 i 1-1). Les maresmenques van arrencar millor i van apuntar-se el primer quart per la mínima. Mora i Claveria van marcar per part mataronina, mentre que Finestra, de penal, va ser l’autora de la diana egarenca. En el segon període, la dinàmica es va mantenir i el Mataró va poder arribar al descans per davant (2-3). A la represa, el CN Terrassa va reaccionar i va restablir la igualada.

Les maresmenques van situar-se 3 a 5, però, en el tram final del tercer quart, Manso, en jugadora de més, i Finestra, de penal, van col·locar un incert empat a cinc. Només començar els últims vuit minuts, un altre penal transformat per Finestra va situar les terrassenques per davant. A cinquanta-dos segons de la botzina, Claveria, en superioritat numèrica, va anotar el 6 a 6 final. A la tanda de penals, el Mataró va mostrar-se infal·lible i va endur-se el títol (3-5).

El cadet femení que va penjar-se la medalla de plata a la màxima cita estatal està integrat per Elisabeth Carmona, Karen Benavides, Sara Quirante, Júlia Boza, Clàudia González, Daniela Quinzada, Marta Piqué, Lucía Andrés, Anna Finestra, Berta Alavedra, Marta Rodríguez, Maria Manso, Paula Ferrer i Martina Fernández.