Allau d’expulsions del CN Terrassa en un final polèmic a Mataró

Polèmica arbitral en la derrota del CN Terrassa davant del CN Mataró. El tram final el sènior masculí de waterpolo va veure com li eren expulsats el primer i el segon entrenador, i com les decisions a dins de la piscina -amb dos jugadors també expulsats- els impedien poder capgirar un marcador que sempre van tenir ben a prop. Així doncs, el matx va acabar amb 12 a 9 pels mataronins en un partit corresponent a la 2a jornada de la Lliga Divisió d’Honor masculina.

Els egarencs van protagonitzar una arrencada molt seriosa. Alarcón, en superioritat numèrica, va avançar el CN Terrassa als tres minuts de joc. Flaqué va signar l’empat local, però Delgado, també en home de més, va situar els de Cobacho amb avantatge (1-2). Els terrassencs van conservar aquest avantatge mínim fins al descans en un segon període molt més ofensiu, caracteritzat per un estira-i arronsa. Daura, en superioritat numèrica, va restablir l’equilibri. Delgado va replicar per part egarenca.

El Mataró va posar-se per davant momentàniament per mitjà d’un parcial de 2 a 0, obra de Cuacos i Castro. El CN Terrassa, no obstant, va recuperar la iniciativa de seguida gràcies a un doblet de Flores. En els darrers segons, una diana de Bruce i una altra de Delgado van col·locar el 5 a 6 amb què es va arribar a la pausa.

Nervis i tensió creixent

A la represa, només començar, Chico va anotar un interessant 5 a 7. Tot seguit, els àrbitres van ometre un penal clar comès sobre Alarcón que hagués pogut servir per ampliar la distància terrassenca. A més, en l’acció següent, Castro va retallar distàncies. A partir d’aquest punt, el partit va canviar notablement. La tensió va augmentar i els àrbitres van optar per decisions dràstiques.

Mitjan quart, Negus va empatar a set. Tot seguit, el jugador local Pol Daura va ser expulsat per protestar. El CN Terrassa va tornar a avançar-se de la mà d’Alarcón. En el tram final del quart, els d’Andrei Iosep van encadenar un parcial de 2 a 0, amb Schofield i Cuacos com a protagonistes, que els va col·locar amb avantatge (9-8).

En els últims vuit minuts, la intensitat i els nervis van créixer. Chico, en home de més, va empatar a nou al minut de joc, en una acció precedida per l’expulsió del segon entrenador del Mataró, Jordi Garcia. El CN Terrassa, condicionat per l’arbitratge, gairebé no va poder atacar en aquesta fase del matx, cosa que els locals van aprofitar per obrir una escletxa de dos gols a través de Cuacos i Bruce (11-9).

A menys de quatre minuts del final, el segon entrenador egarenc, Sergi Mora, va ser expulsat per protestar després que Negus convertís el penal que situava el 12 a 9. En el darrer minut, el tècnic Dídac Cobacho també va acabar expulsat, així com els jugadors Ricard Alarcón i Adrià Delgado.