MónTerrassa
Més cultura i més participants per a la 21a Mitja Marató de Terrassa
  • CA
Acte de presentació de la Mitja Marató 2019 a Terrassa
Acte de presentació de la Mitja Marató 2019 a Terrassa | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

El pròxim 24 de gener, Terrassa tornarà a viure un dels esdeveniments esportius més importants pel seu caràcter multitudinari. La Mitja Marató Ciutat de Terrassa arriba a la seva 21a edició i ho fa amb les piles carregades i amb l’objectiu de seguir creixent. “Estem parlant d’una cursa que va més enllà del caràcter esportiu, i que s’ha convertit en un referent dins i fora de la ciutat”, ha manifestat l’alcalde Jordi Ballart en l’acte de presentació, que ha afegit que “és un element dinamitzador i de projecció de la ciutat”.

Acompanyada de la mà de la Cursa Santi Centelles -que arriba a la 15a edició-, la Mitja Marató tornarà a tenir un caràcter solidari, ja que una part econòmica -encara per establir-ne el tipus de sistema de recollida- anirà a parar a una entitat de la nostra ciutat. Enguany s’ha decidit que serà la Fundació Busquets. “És una entitat centenària i que hem pogut comprovar de primera mà la gran tasca que fan”, ha subratllat el president de l’Associació Mitja Marató de Terrassa, David Otero. Una aportació que comptarà també amb la col·laboració de Caixabank, ja que segons ha manifestat un dels seus representants “per nosaltres es tracta d’una cursa popular de primera ordre i que té un component social, de voluntariat i d’arrelament a la ciutat important”.

La cursa s’iniciarà a les 10h del matí al Parc dels Catalans, mantenint així el canvi d’ubicació realitzat l’any passat. Amb l’arribada i sortida situada al mateix lloc (rambla amb Cabanes), des de l’organització ressalta que a hores d’ara ja es compta amb més de 1.800 inscrits. “Sabem que el sostre és de 5.000 participants, l’any passat en vam tenir uns 3.500, enguany esperem superar-los”, ha dit Otero. La novetat és que la recollida de dorsals no es farà com era habitual a l’Hotel Don Cándido sinó al mNACTEC, “per lligar encara més l’aposta per la cultura que des de la Mitja fem, perquè volem obrir el museu als participants, la majoria dels quals no són de la ciutat, i perquè volem reafirmar el poder cultural i industrial que té la nostra ciutat”. També en la línia cultural, mentre duri la competició hi haurà actuacions de grups de cultura popular a l’escenari dels Catalans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa