La selecció espanyola femenina de waterpolo júnior, d’on en formen part les jugadores de Club Natació Terrassa Martina Carmona i Paula Camús, s’ha proclamat campiona del món després de derrotar Grècia a la final disputada aquest passat dissabte 16 d’octubre a Netanya, Israel. El partit va acabar amb un resultat de 5-10 molt més que satisfactori per l’equip nacional, que donava la victòria a la selecció nacional deu anys després.

L’equip dirigit per Jordi Valls va arrencar un parcial contundent de 1-5 amb un joc impecable que no va tenir problemes per aconseguit l’avantatge al marcador. Els gols d’Ariadna Ruiz, Elena Ruiz, la terrassencs Paula Camus, i Elena Camarena semblava que encarrilaven el partit cap a una victòria segura. A partir d’aquí, l’equip va aconseguir un gol més per mantenir l’avantatge al descans (1-6). Retornant al partit, les jugadores van seguir amb un molt bon nivell (2-2), donant una exhibició magnífica en l’últim assalt (2-5). D’aquesta manera, la selecció nacional es penjava la medalla d’or al coll després d’una setmana d’un competició que ha deixat el nivell molt alt.

La competició, que s’ha celebrat a Israel entre els dies 10 i 16 d’octubre, ha comptat amb tres jugadores del Club Natació Terrassa: a part de Martina Carmona i Paula Camús, la nedadora Nina Ten Broek també hi ha competit amb la selecció neerlandesa. Cal recordar que les jugadores de l’equip nacional han guanyat tots els seus partits en aquesta competició, amb l’excepció de l’empat contra Països Baixos.

Aquest és el segon cop que la selecció espanyola femenina de waterpolo es proclama campiona del món. Just fa deu anys, el 2011, l’equip aconseguia el primer lloc per primera vegada, i els dos següents anys aconseguien la segona posició. Deu anys després, l’equip es torna a penjar la medalla d’or i aconsegueix la quarta medalla en deu anys en aquesta categoria -dues d’or i dues de plata-.


Nou comentari