MónTerrassa
Juan Karlos Saco suma un nou rècord de Catalunya d’atletisme

L’atleta de Terrassa Juan Karlos Saco ha sumat un nou rècord de Catalunya. El corredor del CA Nou Barris ha realitzat aquest cap de setmana una magnífica cursa en la categoria M55 dels 3.000 metres masculins en Pista Coberta, quedant en primera posició i batent un nou rècord català, amb un temps de 9:32,66. Fins ara, l’ostentava José Aranda -que també competia enguany sota el club CE Picornell- amb un temps de 9:43,26. Dos anys després, l’egarenc li ha arrabassat la marca i l’ha relegat a la segona posició de la classificació de M55. Saco ha estat el primer ha creuar la línia d’arribada de la seva categoria, seguit per Aranda, que ha finalitzat amb un temps de 9:48,62. Quant a la classificació general dels 3.000 metres, el primer lloc ha estat per Carlos Saez (categoria PM), de l’Atletismo Albacete, amb un temps de 8:06,33.

Aquest cap de setmana, del 11 i 12 de desembre, ha estat el primer de l’activitat atlètica en Pista Coberta a Catalunya. Dissabte va tenir lloc les jornades de control de categories i absolut, i proves combinades de sub16 i sub18; mentre que diumenge va ser el torn del Trofeu Sabadell Promoció. La competició s’ha dut a terme a les instal·lacions de Sabadell, que ha acollit la competició hivernal per onzena vegada i que recupera el seu lloc després que l’any passat, per causa de la pandèmia de la Covid-19, es traslladés al Palau Sant Jordi de Barcelona.

La temporada compta amb diferents cites, algunes d’elles molt importants, com el Míting Internacional de Catalunya, el 8 de febrer, o al Campionat d’Espanya sub26, que se celebrarà els dies 26 i 27 de març. I és que arriba un any ple de controls de promoció, controls absoluts i diferents campionats autonòmics en totes les categories, individuals i per equips. El primer autonòmic de l’any es disputarà el 9 de gener amb la celebració del Campionat Catalunya de Clubs Màster, el proper cap de setmana, 15 i 16 de gener, es disputarà el Campionat Catalunya Proves Combinades Absolut, Sub23 i Sub20. El Campionat de Catalunya de Clubs se celebrarà el 23 de gener i el Campionat de Catalunya Absolut es disputarà el 6 de febrer com a cita més important del calendari català.

A nivell estatal cal destacar la celebració del Campionat d’Espanya Absolut l’últim cap de setmana de febrer. A nivell internacional cal assenyalar que el Campionat del Món se celebrarà a Belgrad, Sèrbia, del 18 al 20 de març. El Campionat d’Europa Màster, que se celebrarà a Braga, Portugal, del 20 al 27 de març.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa