MónTerrassa
Terrassa rep la ProLeague de seleccions d’hoquei
  • CA


Per primera vegada des de la seva creació la FIH ProLeague d’hoquei aterra a Terrassa dissabte i diumenge
. La selecció masculina juga dos partits contra el combinat sud-africà a les set de la tarda, mentre que les jugadores espanyoles es veuen les cares amb l’equip de la Xina a do quarts de deu de la nit. Com ha remarcat el regidor d’esports, Miguel Ángel Moreno, “la ProLeague, més enllà d’una competició d’un gran atractiu esportiu es converteix en el millor banc de proves de cara al Mundial”.

Demà 4 de juny s’inaugurarà l’Estadi Olímpic amb la cloenda dels Jocs Escolar i l’1 de juliol comença el Mundial Femení amb el partit entre Espanya i el Canadà.

A la presentació dels partits de la Proleague han assistit el Regidor d’Esports, Miguel Ángel Moreno; el primer tinent d’alcalde, Isaac Albert; el president de la Real Federació Espanyola d’Hockey, Santi Deó; els entrenadors dels combinats espanyols Max Caldas i Adrian Lock; i els seleccionadors rivals, el sud-africà Ewing Garreth, que està al capdavant de l’equip des del 2020, i l’australiana Alyson Annan que dirigeix la selecció xinesa des de mitjans de maig.

Els partits del dissabte coincideixen en horari amb la rua del Carnestoltes d’estiu que té previst començar a les 18.45 i acabar cap a les 22, en un cap de setmana llarg i amb la celebració de la ‘Romería del Rocío’. Per això Isaac Albert ha fet una crida a “tots els ciutadans aficionats de Terrassa a que vinguin aquest cap de setmana a gaudir de la ProLeague, que a més de ser una competició oficial i important per les seleccions ens ha de permetre que sigui un banc de proves per veure com funciona l’estadi, com estem organitzats a les portes d’un mes que inaugurarem el Mundial Femení”. I Santiago Deó ha recordat que “el suport del públic és essencial en aquest tipus d’esdeveniments” en uns partits i una competició que es juguen “en un dels millors estadis on s’ha celebrat un Mundial d’hoquei”.


La selecció femenina en plena preparació per el Mundial

L’equip espanyol, entrenat per l’anglès Adrian Lock, juga dissabte i diumenge a dos quarts de deu de la nit contra el combinat asiàtic. Les Red Sticks encara han de jugar contra els Estats Units per acabar la competició, mentre que l’equip asiàtic jugarà 8 partits durant el mes de juny que li serviran per posar-se a to de cara al mundial. La tècnica australiana ha remarcat que té “un equip que vol millorar, amb molt potencial”, tot i que fa poc que les dirigeix.

El tècnic del seleccionat d’Espanya ha destacat la ràpida evolució en el joc de la selecció, que s’ha renovat de cara a la competició mundial. Ha remarcat que “en els últims partits ens hem demostrat a nosaltres mateixes la capacitat que tenim” amb una victòria contra Anglaterra en l’últim partit jugat de la ProLeague. També ha emfatitzat la il·lusió que els dona a les jugadores competir en un estadi convertit en camp d’hoquei i “que es veu en el treball de cada dia per donar la seva millor versió pel torneig”. En el combinat d’Adrian Lock hi juguen 3 egarenques: Georgina Oliva i Júlia Strappato del Junior FC, i Marta Segú que milita en el RC Polo de Barcelona.

El combinat masculí amb mig equip de Terrassa

L’equip masculí jugarà els dos dies a les set de la tarda contra Sud-àfrica. Max Caldas, seleccionador nacional, està “molt content de jugar a Terrassa i en aquest estadi” contra un rival que considera molt ofensiu i orgullós del seu joc. El conjunt sud-africà va entrar de sorpresa al desembre després de les baixes de Nova Zelanda i Austràlia per motius sanitaris. El tècnic Ewing Garreth ha destacat l’experiència que és pels seus jugadors competir contra les millors
seleccions del món.

L’equip masculí de Max Caldes compta amb un nodrit nombre de jugadors terrassencs: Marc Recasens, Gerard Clapés i Xavier Gispert del Club Ègara, Jordi Bonastre i Joan Tarrés de l’Atlètic de Terrassa, Marc Miralles que juga al RC Polo de Barcelona; i Eduard De Ignacio-Simó del CD Terrassa. Encara els queden dos partits per acabar la participació en la tercera temporada de la ProLeague, el 25 i el 26 de juny contra l’exequip del seleccionador, els Països Baixos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa