Països Baixos, campiona del Món a l’Estadi Olímpic de Terrassa

Països Baixos, campiona del Món a l’Estadi Olímpic de Terrassa. La selecció ‘orange’ guanya per 3 gols a 1 a Argentina i es penja la medalla d’or en de la Copa del Món Femenina d’Hoquei en un Estadi Olímpic ple d’aficionats. D’aquesta manera, les holandeses guanyen per novena vegada el mundial i revaliden el títol de 2018.

Argentina ha reduït la distància just a l’inici de l’últim quart

Més de 7000 espectadors han gaudit de la final de la Copa del Món Femenina d’Hoquei 2022 entre els dos millors equips del rànquing FIH. Països Baixos i Argentina han omplert tots els seients de l’Estadi Olímpic de Terrassa en la repetició de la final Olímpica de Tòquio 2020, quan els Països Baixos va aconseguir l’or en guanyar 3 a 1 a ‘Las Leonas’. Els dos partits de la ProLeague d’aquesta temporada van acabar amb empat.

Tot i començar atacant les ‘orange’, han estat les argentines les primeres a apropar-se a l’àrea i provocar el primer penal córner del partit. La tiradora i màxima golejadora del torneig, Agustina Gorzelany, ha fallat enviant la pilota fora. Els càntics dels aficionats argentins ha animat el seu equip que ha pressionat molt durant els primers minuts incomodant el moviment de la pilota de les holandeses. A vuit minuts de l’inici i a partir de la primera entrada a l’àrea de les vuit vegades campiones del món, els Països Baixos ha controlat la pilota amb més fluïdesa entrant en vàries ocasions a l’àrea de Belen Succi, però sense xuts clars.

Les holandeses han continuat dominant la pilota al segon quart

Les holandeses han continuat dominant la pilota al segon quart fins que han aconseguit un penal córner on les ‘oranges’ han marcat el primer gol de la final. Yibbi Jansen ha arrossegat la pilota directa a porteria, i Maria Verschoor, després de l’aturada de la portera argentina, ha empès la bola a gol. Argentina ha estirat línies i ha deixat espai a l’esquena. En un servei ràpid d’una falta han trobat a Frédérique Matla, que ha marcat el segon pels Països Baixos d’un fort xut de revés en el minut vint-i-tres. Amb aquest gol, la davantera holandesa porta sis gols des de 2013 en els enfrontaments entre les dues seleccions. Les ‘orange’ han pogut ampliar el seu avantatge amb dos penals córners més que han sortit fregant el pal.

Argentina ha sortit disposada a empatar el partit a la mitja part

Argentina ha sortit disposada a empatar el partit a la mitja part. Trenta minuts per aconseguir-ho. Tot i les entrades a l’àrea holandesa, ‘Las Leonas’ no han disposat de cap ocasió clara. Les actuals campiones olímpiques han marcat el tercer de la final amb una extraordinària jugada d’equip que contrasta amb les individualitats d’Argentina. Les holandeses han sortit de la pressió a la cantonada esquerra de la defensa amb parets i superioritats. Han trencat la defensa de les ‘albicelestes’ i Felice Albers, amb una cavalcada de mig camp sense oposició, ha batut a la Belen Succi que no ha pogut fer res. Tot i els intents de ‘Las Leonas’ de reduir distàncies, han estat les ‘orange’ les que ha disposat d’una altra ocasió amb un penal córner que no han pogut transformar.

Argentina ha reduït la distància just a l’inici de l’últim quart. Quinze segons i penal córner que l’especialista Gorzelany, no desaprofita, tres a un.

La grada ha començat a cantar. Els aficionats argentins que omplien l’estadi animaven el seu equip. Argentina ha atacat i buscat més gols, però la defensa holandesa ha bloquejat els seus intents. Cada cop que les jugadores ‘oranges’ tenien la pilota portaven el perill a la porteria de Belen Succi. Penal córner que les holandeses no han aprofitat després d’una bona intervenció de la portera sud-americana. La selecció ‘orange’ ha controlat els últims minuts del partit i ha ofegat qualsevol esperança de les ‘albicelestes’ de reduir la distància en el marcador.

Alineació

Països Baixos
Inicial: Sanne Koolen (3), Laurien Leurink (6), Marloes Keetels (C, 8), Felice Albers (10), Maria Verschoor (11), Lidewij Welten (12), Frédérique Matla (15), Pien Sanders (C, 18), Laura Nunnink (20), Josine Koning (P, 22), Eva de Goede (24), Sabine Plonissen (31).
Banqueta: Anne Veenendaal (P, 1), Freeke Moes (4), Xan de Waard (7), Margot van Geffen (23), Renee van Laarhoven (27), Yibbi Jansen (33).
Entrenador: Jamilon Mülders.

Inicial: Belén Succi (P, 1), Sofía Toccalino (2), Agustina Gorzelany (3), Agostina Alonso (5), Agustina Albertarrio (7); María Granatto (10), Rocío Sánchez (C, 17), Victoria Sauze (18), Victoria Granatto (21), Eugenia Trinchinetti (22), Valentina Costa (32).
Banqueta: Valentina Raposo (4), María Forcherio (6); Clara Barberi (P, 14), Jimena Cedres (25), Julieta Jankunas (28), Valentina Marcucci (31), Delfina Thome (39).
Entrenador: Fernando Ferrara.

Àrbitres: Amber Church (Nova Zelanda), Sarah Wilson (Escòcia).

FITXA TÈCNICA

Resultat
Països Baixos 3 – 1 Argentina
Gols: 1-0 (17’) M. Verschoor; 2-0 (24’) F. Matla; 3-0 (36’) F. Albers; 3-1 (46’) A. Gorzelany.
Targetes: Verda (4’) L. Leurink; Verda (9’) J. Jankunas; Verda (45’) M. van Geffen; Verda (48’) R. Sánchez.