MónTerrassa
El món de l’hoquei plora la mort de Josep Sallés i Salva
  • CA

Mor Josep Sallés i Salva ha mort a l’edat de 75 anys (27 de juliol de 1947). Deixa la seva profunda empremta en el món de l’esport terrassenc, i més concretament, en el de l’hoquei. Tot i que va néixer a Sabadell, de ben jove va venir a viure a Terrassa, on s’hi ha estat fins a la seva mort. Des del CD Terrassa Hockey han estat els primers a lamentar el seu traspàs i a donar el condol a la família i amics.

I és que Sallés va ser jugador del club de Les Pedritxes -tot i que va iniciar-se al Club Egara-, on també va exercir-ne tasques d’entrenador. En la seva llarga trajectòria esportiva destaca la participació en fins a quatre Jocs Olímpics amb la selecció espanyola d’hoquei, també de la consecució d’una medalla de Plata al Mundial de 1971. Va ser present a les Olimpíades de 1968, a Mèxic, on va aconseguir un diploma després que Espanya es classifiqués amb sisena posició. En el partit decisiu van caure amb els Països Baixos per 0 a 1.

Gràcies a aquesta participació, Sallés va rebre la Medalla de Plata al Mèrit Esportiu, l’any 1969. Ho va fer acompanyat dels seus companys de selecció, també terrassencs:

1969 juny 6 (acord de Ple): Francesc Amat Fontanals (hoquei JJOO Mèxic 1968). Lliurament: 5 juliol 1969
1969 juny 6 (acord de Ple): Joan Quintana Bosch (hoquei JJOO Mèxic 1968). Lliurament: 5 juliol 1969
1969 juny 6 (acord de Ple): Joan Amat Fontanals (hoquei JJOO Mèxic 1968). Lliurament: 5 juliol 1969

Munich, Montreal i la cirereta, als Jocs de Barcelona

Quatre anys després, va participar en els Jocs Olímpics de Munich, l’any 1972. En aquesta ocasió va repetir el Diploma Olímpic tot i que la selecció estatal va acabar en setena posició. Els redsticks d’aleshores van imposar-se en el darrer partit per aconseguir el diploma a Malasia per 2 a 1.

La seva darrera participació com a jugador en uns Jocs va ser el 1976, a Montreal. A la ciutat canadenca, el terrassenc va aconseguir un nou Diploma olímpic quan la selecció estatal va finalitzar en sisena posició. En el partit clau, van caure per golejada davant d’Alemanya (1 a 9).

A les tres participacions com a jugador, Sallés ha de sumar unes noves Olimpíades, ara de seleccionador. Ell va ser l’encarregat de dirigir el combinat estatal als Jocs Olímpics de Barcelona, l’any 1992. La competició es va disputar entre els dies 26 de juliol i 8 d’agost de 1992 a l’Estadi Olímpic de Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa