MónTerrassa
Homenatge a Terrassa de cinc llegendes de l’hoquei herba
  • CA

Terrassa va retre homenatge a cinc llegendes de l’hoquei herba estatal. Aquest cap de setmana, l’Estadi Olímpic de Terrassa ha estat de celebració. L’equipament ha reobert les seves portes després de mesos d’obres, i ho ha fet amb la competició FIH Pro League, quatre enfrontaments entre les seleccions espanyoles (masculina i femenina) contra els combinats de Xina i Sud-Àfrica.

Però a més, des de la Federació Espanyola s’ha aprofitat per fer un reconeixement a cinc dels jugadores més emblemàtics de la història dels RedSticks. Així, el president Santiago Deó, acompanyat per la directora de la Copa del Món FIH Espanya & Països Baixos 2022, Berta Bonastre, han estat els encarregats de lliurar la samarreta commemorativa a: Roc Oliva, Miki Delàs, Pau Quemada, David Alegre i Quico Cortés.

Cinc mites de l’estic

Roc Oliva (Barcelona, 1989) va posar fi a la seva carrera aixecant ara fa un mes el nou títol de la Lliga MGS amb l’Atlètic Terrassa, després de firmar una gran Final Four i marcar els dos shoot-outs contra el Polo. Era el seu desè títol amb els de Can Salas. Amb 188 partits com a internacional, ha disputat quatre Jocs Olímpics, recollint la medalla de plata en l’edició de Pequín 2008.

Miki Delàs (Barcelona, 1984), per la seva part, ha vestit la samarreta vermella en 273 ocasions. Ha disputat tres cites olímpiques, amb les quals va aconseguir la plata continental el 2019. A més, destaca per haver estat capità del combinat estatal entre 2016 i 2021. A més, ha destacat per ser el capità del FC Barcelona en les darreres temporades.

Pau Quemada (Logronyo, 1983), com Delàs, va obtenir el diploma en els seus tres participacions en els Jocs Olímpics. Subcampió continental a Anvers l’any 2019, és el màxim golejador de la història dels RedSticks. A més, té l’honor d’haver estat declarat l’estiu de l’any passat com el Millor jugador del Campionat d’Europa 2021. Ha disputat 293 partits amb la selecció. L’abril del 2021 va acomiadar-se del club de la seva vida, el Club Egara, per tornar amb el Leuven belga.

David Alegre (Barcelona, 1984) tancava la seva etapa com a jugador de la selecció amb 294 partits. Juntament amb Pol Amat, ha participat en 5 edicions dels Jocs Olímpics, convertint-se en un dels jugadors més importants de l’esport espanyol. El petit dels germans Alegre penjava l’estic amb un palmarès espectacular, ple de medalles olímpiques, mundials i europeus.

Quico Cortés (Terrassa, 1983) és, sens dubte, un dels millors porters de la història de l’hoquei mundial. Amb 323 partits disputats amb Espanya, és el jugador que més cops ha vestit la samarreta dels RedSticks. Ha estat un autèntic referent, amb quatre Jocs Olímpics disputats, també al seu club, l’Egara.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa