MónTerrassa
Coneix les jugadores ‘Red Stick’ que juguen el Mundial de Terrassa
  • CA

Coneix millor les jugadores ‘Red Stick’ que juguen el Mundial d’hoquei que comença avui a Terrassa. Tot ja és a punt. L’1, el 3 i el 7 de juliol l’Estadi Olímpic rep a les ‘Red Sticks’ pels seus partits del Mundial. 18 jugadores lluiten per passar ronda i classificar-se pels quarts de final, semifinals i final de la competició.

Hi ha dues jugadores de Terrassa i una de Matadepera, dos més de la ciutat veïna de Sant Cugat del Vallès i una altra de Barcelona. El Club de Campo de Madrid continua sent l’equip que més jugadores aporta amb 6, seguit pel Júnior FC i el Real Club de Polo de
Barcelona amb quatre cadascun.

Una de les capitanes de l’equip és Georgina Oliva

Una de les capitanes de l’equip és Georgina Oliva. La jugadora es va formar a l’Atlètic de Terrassa i juga el seu últim Mundial a prop de la seva família i amics. L’Estadi Olímpic acomiada així una jugadora amb més de 260 partits internacionals i 3 Jocs Olímpics (Beijing 2008, Río 2016 i Tòquio 2020). ‘Gigi’, com se la coneix en el món de l’hoquei, va aconseguir el bronze al Mundial de 2018 i a l’Europeu de 2019 amb la selecció absoluta.

Des del 2018 juga a les files de l’equip vallesà del Júnior FC, però ha jugat Bèlgica amb el KHC Leuven, a l’equip de la capital catalana de Barcelona RC Polo i a l’equip dels Països Baixos del SV Kampong on va obtenir el guardó de millor jugadora estrangera de la lliga.

Marta Segú va debutar amb la selecció absoluta el 2015. Va començar jugant amb el CD Terrassa, però prop de 10 anys enrera, el 2013, es va traslladar a la capital comtal per jugar amb el RC Polo de Barcelona. Llicenciada en Dret va assolir amb les ‘Red Sticks’ la medalla de bronze a l’Europeu de 2019 que es va jugar a la ciutat belga d’Anvers. Tot i fer set anys que juga amb l’absoluta espanyola, la jugadora de Terrassa participa en el seu primer mundial.

Després de guanyar la lliga alemanya amb el Düsseldorfer HC a principis de juny, Clara Ycart s’ha incorporat a la selecció absoluta espanyola per jugar el primer mundial. La jugadora, formada al CD Terrassa, ja ha participat en competicions internacionals de nivell. Ha estat amb l’equip que va guanyar el bronze el 2019 a Anvers, i també ha aconseguit diploma olímpic després de formar part de l’expedició espanyola a Tòquio 2020.

Xantal Giné del RC Polo, Laia Vidosa i la portera Jana Martínez del Júnior FC, completen la llista de catalanes que juguen el Mundial

La veterana Xantal Giné del RC Polo, Laia Vidosa i la portera Jana Martínez del Júnior FC, completen la llista de catalanes que juguen el Mundial. Les dues jugadores vallesanes disputen la seva primera competició internacional amb l’absoluta, tot i que Laia Vidosa va formar part de l’equip que va guanyar l’or a l’Europeu del 2019 que es va jugar a València. També debuten a l’escena internacional i van quedar primeres a l’europeu les madrilenyes Constanza Amundson del RC Polo, i la jugadora del Club de Campo de Madrid Sara Barrios.

La resta de jugadores espanyoles que formen l’equip han jugat competicions internacionals de pes: Jocs Olímpics, Mundial o Europeu. Amb dues olimpíades a l’esquena hi ha la migcampista santanderina Beatriz Pérez, Begoña García de Saragossa i l’asturiana María López, totes tres del madrileny Club de Campo. També ha jugat a Río ’16 i Tòquio ’20 la jugadora del SPV Valdeluz Lucía Jiménez. Juntament amb Gigi formen el grup de jugadores més veteranes de l’equip espanyol.

La canària Candela Mejías, Alejandra Torres-Quevedo i Laura de Barrios del Club de Campo de Madrid van jugar als Jocs Olímpics de la pandèmia disputats a la ciutat japonesa de Tòquio. La davantera Belén Iglesias que milita al GTHGC d’Hamburg també va participar en els Jocs del ’20, i va aconseguir la medalla de bronze a l’europeu del 2019. També va jugar als Jocs Laura Barrios del SV Kampong holadès, que disputarà el Mundial amb la seva germana, Sara, al mateix equip.

L’equip del Vallès Occidental de Sant Cugat, el Júnior FC, aporta la jugadora donostiarra Maialen García. La jugadora basca va aconseguir el bronze al Mundial de 2018 amb les ‘Red
Sticks, però una greu lesió al genoll va aturar la seva participació en l’equip nacional.

Per acabar tenim a la portera de la selecció Melani García. La jugadora de Las Plamas de Gran Canària va ser suplent en els Jocs Olímpics, i jugarà el seu segon Mundial amb la selecció.

Adrian Lock és el seleccionador de les ‘Red Sticks’ des del 2013. Ha dirigit l’equip en els Jocs Olímpics de Rio 2016 i de Tòquio 2020, tot i que aquests últims els va seguir des de l’habitació del complex olímpic per positiu en COVID. L’entrenador anglès buscar seguir amb els bons resultats de l’equip: bronze al Mundial de 2018 i l’Europeu de 2019. El gener del 2022 va començar una regeneració de l’equip, intercanviant jugadores veteranes com Carlota Petchame o Berta Bonastre per jugadores més joves.

L’entrenador del CD Terrassa, Carlos Cuenca, s’ha incorporat com ajudant a l’staff durant el 2022. D’aquesta manera les ‘Red Sticks’ disposen d’un staff experimentat per disputar el Mundial de Terrassa. Cal destacar també la presència com a metge de la selecció de
l’exjugadora internacional i del CD Terrassa Sílvia Muñoz, que va jugar els Jocs Olímpics de Beijing de 2008 amb l’actual capitana de la selecció Georgina Oliva.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa