MónTerrassa
L’Atlètic Terrassa guanya la 6a Lliga BBVA Hockey+
  • CA

L’Atlètic Terrassa HC i el RC Polo de Barcelona s’han proclamat guanyadors del grup A i B respectivament de la 6a Lliga BBVA Hockey+. Es tracta d’una lliga organitzada per la Federació Catalana de Hockey i impulsada per LaFACT, i que és la primera competició a nivell de Catalunya i d’Espanya entre equips de hockey herba formats per persones amb capacitats diverses.

L’Atlètic Heura Negre no ha perdut cap partit en tota la temporada, i únicament ha empatat un partit contra el Paideia Barça. El que s’havia emportat les darreres 5 edicions de la Lliga BBVA Hockey+, aquesta temporada s’ha rendit davant el domini dels grocs. Per la seva banda, el RC Polo ha estat el guanyador del grup B seguit de ben a prop pel Línia 22 i el Catalònia. En aquest grup hi ha hagut més igualtat entre els equips, donant-se resultats més diversos.

Cloenda de la Lliga BBVA Hockey + a Can Salas | fchockey

Noves incorporacions

La festa cloenda va tenir lloc diumenge passat a les instal·lacions de l’Atlètic amb la col·laboració de jugadors voluntaris dels primers equips de hockey que van facilitar les tasques d’acompanyament perquè la festa fos un èxit. Els jugadors i jugadores van gaudir, a més, amb la visita sorpresa de la Lyla, la mascota oficial del Mundial de Hockey 2022, amb la voluntat de transmetre els valors de les dones al hockey: “Passió, força, saviesa, canvi, coratge, vitalitat, protecció i majestuositat”

En la 6a Lliga BBVA Hockey+ han participat 11 equips que pertanyen a 9 clubs de hockey catalans: Barça, Egara, Junior, ATHC, Polo, CD Terrassa, Catalònia, Línia 22 i Iluro de Mataró. El projecte fomenta la inclusió social de jugadors i jugadores amb capacitats diverses mitjançant el hockey. En aquesta lliga han participat quasi 150 jugadors. El valor diferenciador del projecte és que les persones practiquen esport entre iguals en entorns normalitzats i vesteixen els colors dels clubs. Es disputen els partits seguin el reglament de la Federació Europea de Hockey i xiulen els partits àrbitres del Col·legi Català.

L’objectiu d’aquesta lliga és que persones amb discapacitat que habitualment juguen a hockey tinguin una lliga organitzada com qualsevol altra categoria de jugadors, amb els mateixos drets i deures que la resta d’equips. El projecte contribueix a fer un mon més respectuós amb la diversitat i garanteix els mateixos drets com a persones.

La Lliga BBVA Hockey+ es va iniciar el mes d’octubre i ha finalitzat al maig. S’han jugat 10 jornades, disputant-se els partits a doble volta en els clubs corresponents i seguint el calendari de la Federació Catalana de Hockey. S’està treballant per incorporar nous equips, com al Matadepera Hockey Club o al Castelldefels Hockey Club, per la propera temporada vinculats a diferents entitats socials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa