MónTerrassa
Homenatge als subcampions del món d’hoquei d’ara fa 50 anys
  • CA

El Real Club de Polo de Barcelona va acollir l’acte d’homenatge en el cinquantè aniversari del subcampionat del món d’hoquei. Una nodrida representació de jugadors que van conformar la selecció espanyola s’ha aplegat en aquesta trobada oficial, organitzada per la Real Federació Espanyola d’Hockey, per retre’ls un càlid reconeixement. Hi van ser presents els terrassencs Juan Amat, Toni Nogués, Santi Amat (en representació del seu pare Jaime) i Paco Amat, a més dels seus companys d’equip Joaquín Roca, Jorge Fábregas, Luis Twose, Paco Segura, Julio Solaun, Agustín Masana, Pepe Borrell, Tito Fábregas i Amadeo Arnau.

Per part de les institucions i clubs, també hi van ser presents Juan Angel Calzado, director d’aquella primera edició del Campionat del Món; i Carmen Trías, Inés Gomiz i Olegario Monegal, membres del Comitè Organitzador del 71. Els van acompanyar Santiago Deó, president de la Real Federación Española de Hockey; Xavi Adell; president de la Federació Catalana de Hockey; Curro Espinós, president del Real Club de Polo Barcelona; Lidia Martí; presidenta del CD Terrassa; Pedri Marcet, president del Club Egara; José María Batista, responsable de la Sección de Hockey del Real Club de Polo de Barcelona; i Pablo Sánchez; Responsable del Área Deportiva de la Real Federación Española de Hockey.

En aquell Mundial, celebrat al mes d’octubre a la localitat de Barcelona, a les instal·lacions del Polo, hi van participar deu seleccions nacionals, dividides en dos grups. Espanya va quedar enquadrada al grup B, amb Austràlia, Pakistan, Països Baixos i Japó. Al grup A, hi van quedar França, Kènia, Índia, RFA i Argentina. El combinat estatal va quedar classificat en primera posició, amb dos victòries, dos empats i una derrota. A les semifinals, se les va veure amb Kènia, a qui es va imposar per 1 gol a 0. Mentre que la final va ser contra el Pakistan, amb qui va perdre per 0 a 1. D’aquesta manera, en el primer mundial, els espanyols es van penjar la medalla de plata, amb el terrassenc Juan Amat designat com a tercer màxim golejador de la competició, amb 4 gols.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa