MónTerrassa
El Gimnàstic Terrassa, sisè de la primera divisió a Palma
x
L’equip del Gimnàstic Terrassa durant la competició a Palma de Mallorca | GIMNÀSTIC TERRASSA

Aquest cap de setmana s’ha celebrat a la ciutat de Palma de Mallorca la segona fase de la Liga Iberdrola de Gimnàstica Artística Femenina, en la qual el Gimnàstic Terrassa ha aconseguit de forma brillant la sisena posició final de la primera divisió. El Gimnàstic Terrassa afrontava aquesta segona fase amb un nombre molt important de gimnastes lesionades, quatre, la qual cosa ha obligat al cos tècnic ha articular un equip d’emergència, per garantir el millor nivell competitiu. Aquesta situació ha conduït a la reaparició de Laura Gamell, després de 3 anys i mig retirada de la competició, la qual davant la situació de necessitat ha dut a terme una preparació llampec per tornar a competir en dos aparells.

L’equip ha estat liderat aquest cop per Clara Navarro, que després d’una brillantíssima actuació, en el seu segon any com a júnior, ha acabat en la cinquena posició de la general individual. L’ha acompanyat en el lideratge de l’equip Claudia Villalba, que ha finalitzat en la 12a posició de la general. Iris Espigares, que també ha competit en els quatre aparells, ha finalitzat en la 20a posició.

Z
L’equip del Gimnàstic Terrassa, amb el diploma obtingut a Palma | GIMNÀSTIC TERRASSA

A partir d’aqui, la francesa Chloe Perret, reforç de l’equip provinent del Légion Viennoise francès, club amb el que el Gimnàstic Terrassa hi té un estret lligam, només ha pogut competir en dos aparells, salt i assimètriques, per una lesió de darrera hora al peu, Paula Flores, encara en edat infantil, ha actuat brillantment en dos aparells, salt i barra, Laura Gamell ho ha fet en terra i assimètriques (amb molt pocs dies de preparació), Mariona Fu Sacristán, amb un dit de la mà trencat, només ha pogut sortir a terra, i Lucia López, la més petita de totes però amb un brillant futur, ha actuat a barra. Han quedat fora per lesió, Carla Sanchez i Irene Ambrosio, que tot i així han acompanyat l’equip.

Malgrat totes les adversitats, l’equip ha aconseguit mantenir un gran nivell i finalitzar en la sisena posició, d’un total de vuit equips. El sistema de puntuació preveu que actuin cinc gimnastes per aparell i puntuin les quatre millors notes. I que les fases classificatòries determinin quins equips lluitaran pel títol en la final i quins per mantenir la categoria. La vuitena classificada després de les 3 fases baixa a segona divisió de forma automàtica, i les sisenes i setenes han d’aconseguir mantenir-se a primera en la final. Després de les dues primeres fases, l’objectiu del Terrassa és garantir la sisena posició i aconseguir la permanència un any més, per poder aspirar l’any vinent a millorar posició amb un equip més madur (Clara Navarro i Claudia Villalba ja seran seniors i estan tenint una trajectoria ascendent).

L’equip guanyador aquesta segona fase ha estat l’amfitriona, el Club Xelska de Palma, seguit d’Egiba de Manresa i l’Hospitalet. L’han seguit el Salt en cinquena posició, les Moreres en cinquena, el Terrassa en sisena, Granollers en setena i Los Cantos Alcorcon en vuitena.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa