Gerard Clapés, campió de l’Eurohockey Indoor Championship Men II

Gerard Clapés, jugador del Club Egara, s’ha proclamat amb la selecció espanyola campió de l’Eurohockey Indoor Championship Men II. El combinat dirigit per Federico González s’ha imposat en la competició internacional realitzada aquest cap de setmana a la localitat portuguesa de Paredes i amb aquest triomf ha aconseguit retornar a l’elit continental indoor. Van quedar primers amb 13 punts, empatats amb Polònia, però amb un diferencial de gols a favor. Clapés ha estat l’únic jugador de Terrassa que ha participat en aquest campionat.

Diumenge, ho tenien tot a favor (havien guanyat a Portugal i Croàcia, empatat contra Ucraïna i perdut amb Polònia). Els quedaven dos partits per segellar el primer lloc. La selecció va imposar-se en el primer partit davant Turquia per un clar 1 a 6. Abans del descans, els espanyols ja havien deixat encarrilada la victòria amb un parcial de 0 a 3. El gran encert de Xurxo Cid, amb tres gols, va deixar sentenciat el partit malgrat que els turcs van intentar reaccionar. Cesar Curiel i Nacho Cobos van ser els altres golejadors.

El segon partit va ser contra Eslovàquia. Era l’últim obstacle per poder obtenir el doble objectiu plantejat abans del debut. Els resultats de la resta d’encontres havien resultat favorables a l’equip estatal, el qual amb una victòria per la mínima en tenien prou per confirmar la primera posició. Nacho Cobos va ser l’encarregat de trencar l’equilibri just en l’acció inicial. El segon va arribar els instants finals del primer quart, quan Enrique Zorita pujava el segon a l’electrònic. Sense tenir temps gairebé per celebrar-ho, Pol Compta va fer el tercer, i posteriorment, Juan Muñoz, va ampliar l’avantatge fins a quatre. El jugador eslovac Krampl va retallar distàncies, ja superada la segona part, però els espanyols van controlar el partit en tot moment. Muñoz, Cobos (en una doble ocasió) i Compta van acabar deixant un gran resultat final (1 a 8).