MónTerrassa
La nedadora Sarai Gascón es penja una medalla de plata als Jocs Paralímpics Tòquio 2020
  • CA

La nedadora Sarai Gascón ha guanyat la medalla de plata a la final dels 100 metres lliures femenins en categoria S9 dels Jocs Paralímpics Tòquio 2020. A l’egarenca se li resisteix l’or paralímpic (ja té 6 plates i un bronze), però suma quatre Jocs consecutius aconseguint pujar a un podi,

Sarai Gascón ha hagut de remuntar, atés que ha passat tercera en el gir, però en l’últim 50 s’ha refet i ha plantant cara a la gran favorita, la neozelandesa Sophie Pascoe. La nedadora terrassenca ha fet un un temps d’1: 02.77, a només sols 40 centèsimes de Pascoe, que s’ha endut dur l’or amb un registre de 1: 02.37. El bronze ha esta finalment per a la brasilera Mariana Ribeiro, amb un temps d’1: 03.39.

D’aquesta manera,Sarai Gascón suma la seva setena medalla en uns Jocs Paralímpics, que és la 25 per a la delegació espanyola a Tòquio 2020. La nedadora de Terrassa encara tindrà dues oportunitats més per aconseguir aquest or olímpic que encara se li resisteix a les proves dels 200 metres estils en categoria SM9 i en els 100 metres papallona a classe S9. Un or que s’espera que, per fi, arribi a Tòquio 2020 després de fregar-lo amb una altra nova plata.

Sarai va néixer sense una part del braç esquerre. Als tres anys va començar a nedar i als nou va entrar en el Club Natació Terrassa. Amb 14 anys va participar per primera vegada en el Campionat del Món de Natació de Durban (Sud-àfrica), on va aconseguir la medalla d’or en la categoria dels 100 metres braça. Va participar en els Jocs Paralímpics de Pequín 2008, on va aconseguir la medalla de plata en la mateixa categoria.[1] En els Jocs de Londres quatre anys després va aconseguir dues medalles, una de plata en els 100 metres papallona i una altra de bronze en els 100 metres lliure. En els Jocs celebrats a Rio de Janeiro de 2016 va aconseguir tres plates, en els 100 metres lliure, en els 200 metres estils i en els 100 metres papallona.[2]

A més de la seva participació en els Jocs Paralímpics, el seu palmarès es completa amb nombroses medalles en mundials i europeus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa