El Terrassa FC treu el Sant Cristo gros per endur-se la victòria

El Terrassa FC ha vist com li calia treure el Sant Cristo gros per endur-se la victòria davant del CD Ibiza. Aquest diumenge, ha estat el conjunt de Jordi López qui ha ressuscitat quan tot feia preveure que de l’Estadi Olímpic res de bo en sortiria. Però un ciri pasqual gegant i un immens porter Marcos Pérez han donat els 3 punts més que necessaris per continuar vius en la lluita per colar-se en el play-off d’ascens a Primera RFEF. Els terrassistes han passat el seu propi Via Crucis davant d’uns illencs que s’hi han deixat la pell, que les han tingut totes però que la sort no els ha estat de cara.

Una oportunitat desaprofitada i perdent cap al vestidor

Els terrassistes han ofert un joc inconstant en els primers 45 minuts. No han mostrat la seva millor cara tot i que han disposat de dues ocasions ben clares i han pagat molt car la seva manca d’efectivitat. L’Ibiza ha saltat a la gespa més conscient de la necessitat de punts i ha volgut fer-se des de bon inici amb el control i ritme de partit.

En els primers vint minuts, l’Ibiza ha vist com l’assistent els anul·lava un gol en considerar que l’esfèrica havia sortit del terreny de joc en el moment del centre de Llario cap a Marc Mas.

És una llàstima que Jordi Cano a vegades se li fonguin els ploms. El davanter vermell n’ha tingut dues de molt clares. La primera, ha estat al minut 9. Ha recollit la pilota dins l’àrea, s’ha regirat bé davant Llario i ja en l’u contra u davant del porter el seu xut ha sortit terriblement desviat. El golejador s’ha queixat notablement que havia estat agafat pel seu contrincant, i això l’ha fet desestabilitzar a l’hora d’encertar els tres pals. L’àrbitre ha fet cas omís a les seves protestes.

La segona de Cano ha estat ja al 21. Neeskens ha marxat bé per banda esquerra -molt incisiu en la tasca de carriler tot i ser lateral amb les seves centrades- i li ha cedit la pilota al davanter. Cano s’ha trobat sol davant del porter, l’ha esquivat prou bé tot i que ha perdut angle de porteria perquè s’ha vist escurat a la línia de fons, ràpidament ha recuperat posició i quan ja estava al primer pal i només calia empènyer-la cap dins a porta buida, incomprensiblement li ha sortit un xut horitzontal que s’ha acabat passejant a pocs centímetres de la línia de gol. L’ooh de l’Olímpic i la decepció han estat evidents.

Una d’aquelles ocasions que de ben segur que la recordes durant tot el partit. I més quan al minut 30, l’Ibiza no ha perdonat. Una gran jugada de Pol Ballesteros ha finalitzat amb un xut que ha pogut ser refusat per Jouad, però el refús li ha quedat ja a la línia de gol i un espavilat Marc Mas ho ha aprofitat per introduir-la a la xarxa.

El Terrassa FC pràcticament no ha reaccionat. Una rematada d’Aythami amb el cap a centrada al punt de penal de Neeskens i una de David Jiménez també a centrada del defensa nord-americà han estat les dues aproximacions més destacables.

Jugada del partit entre el Terrassa FC i el CD Ibiza

Remuntada i un Sant Marcos imperial

La segona part ha estat plena d’oportunitats, més per l’Ibiza que pel Terrassa FC, però en aquest cas les tornes s’han girat, i els terrassistes han tingut la sort de cara. Els de Jordi López han començat a tenir més el control de la pilota, amb algunes imprecisions, davant d’uns illencs que s’han replegat cada cop més dins de la seva àrea per defensar el resultat. La pressió s’ha anat fent cada cop més asfixiant fins que al 64, John Neeskens ha estat a punt de marcar en una centrada que s’ha anat enverinant i que ha acabat amb la pilota penjada a la xarxa de damunt la porteria.

Això ha animat als terrassistes i al 67 l’estadi ha pogut per fi cantar gol. Ha estat Servetti qui ha xutat amb bona idea, la defensa pitiüsa ha refusat l’esfèrica però Carlos Martínez, amb una mica de fortuna, s’ha trobat tot sol a l’àrea petita davant del porter Gil i l’ha enviat al fons. Era l’1 a 1.

A partir d’aquí ha vingut l’allau dels illencs. Fins a tres grandíssimes oportunitats han disposat per tornar-se a avançar al marcador. Primer Pepe Bernal ha enviat el cuir fregant el pal després d’una gran jugada d’equip combinativa entre Espinola, Juan Antonio i Carles Llario. Dos minuts després, ha aparegut el ciri gros en els guants de Marcos Pérez, que ha fet una aturada espectacular a Juan Antonio. I quan els cors terrassistes encara estaven infartant, els mateixos protagonistes hi han tornat. Bernal ha disparat a passada de Juan Antonio i Neeskens sota pals, a la mateixa línia de gol, l’ha pogut treure amb el cap.

I quan més semblava a prop el 1 a 2, s’ha acabat convertint en un 2 a 1. Una falta lateral d’aquelles que tant agraden a Alex Fernández ha trobat avui en Aythami el seu millor substitut. El davant ha optat per fer un llançament ras, i el que normalment hauria estat fàcilment refusat per la defensa, la sort ha fet que la barrera s’obrís i l’esfèrica rebotés i cap dins.

Era el minut 77 i el gol donava la victòria al Terrassa FC. Però el patiment no ha pas acabat. Marcos Pérez ha hagut de tornar a erigir-se en l’autèntic salvador del partit en un parell d’ocasions claríssimes, i els aficionats vermells no han pogut respirar de nou fin que al minut 95, l’àrbitre ha fet sonar el xiulet final.

TERRASSA FC: Marcos, Spartalis (Servetti 65’), Jaouad, Fran González, Neeskens, David Jiménez, Victor Morales (Karim 75’), Oscar Vacas (Carlos Martínez 45’), Sergi Serrano, Aythami, Jordi Cano

CD IBIZA: Ismael Gil, Edu Adell (Joao Bravo 62’), Iker Murua, Jaume Villar, Pepe Bernal (Omar de la Cruz 76’), Juan A. Sanchez, Marc Mas (Joel Toledo 57’), Julen López, Pol Ballesteros (Jaime Barrero 57’), Alvaro Espinola, Carles Llario (Iker Hernández 76’)

TARGETES: Marc Mas (42’), Pol Ballesteros (43’), Aythami (85’), Julen López (86’)