Pròrroga, penals, patiment i el Terrassa FC a quarts de la Copa Federació

L’equip egarenc ha guanyat els vuitens de final de la Copa Federació en els penals aquest dimecres a l’estadi Municipal de Ca n’Anglada. Els vermells han remontat el partit després de rebre un gol a la primera part. Els jugadors
locals s’han sobreposat, i els canvis que l’entranador ha introduït a la mitja part han donat una altra versió del Terrassa més agressiva i decidida. Han empatat a la segona i s’han posat per davant durant la pròrroga. L’empat final del partit, ha portat l’eliminatòria a decidir-se a la tanda de penals però, el porter Ortega amb una parada i l’encert dels tiradors han donat la victòria al Terrassa. Els egarencs visitaran el camp del Real Unión a Irun el 12 d’octubre per disputar els quarts de final.

L’equip de Jordi López buscava canviar la imatge donada durant la lliga. En quatre partits, només han aconseguit un empat i se situen a la penúltima posició del seu grup. Després de guanyar en la primera eliminatòria de la Copa Federació 0 a 3 al CD Itaroa Huarte, els egarencs es juguaven el passi davant l’equip navarrès CD Izarra. L’equip del nord està encasellat en el grup 2 de la 2 RFEF i va passar ronda en guanyar a casa seva per 2 a 0 a l’Atlético Monzón. Domini egarenc

El partit ha viscut una primera part molt obert on ambdós equips han tingut fases de control, altres de contraatacs i altres més perduts. L’equip visitant ha tret més rendiment en aquestes fases. Ha mantingut la porteria a zero durant els seus moments més fluixos, i ha marcat en una de les ocasions i jugades millor trenades que el Terrassa no ha sabut aturar.

L’equip de casa ha començat controlant el partit i la pilota durant els primers trenta minuts. Ha disposat d’algunes ocasions i s’ha defensat de les contres del rival. Ja en el minut 6 el Terrassa ha xutat a porteria. Després d’un servei de banda, el refús de l’equip navarrès s’ha quedat a la frontal, però el xut d’Àlex Fernández ha anat a fora. El porter egarenc Ortega ha aturat un perillós contraatac de l’Izarra tirant-se a terra per bloquejar el xut ras.

Canvi de dinàmica i gol

Ha començat a canviar la dinàmica del partit a partir del 30. L’equip navarrès, amb equipació blanc-i-blava, ha passat a dominar la pilota i a moure-la més. En el minut de la primera part, una bona jugada col·lectiva de l’Izarra ha trencat la defensa del Terrassa i el número 9 ha rebut una pilota a la cantonada esquerra de l’àrea i amb un xut amb rosca per baix a batut a Ortega que, tot i l’estirada, no ha arribat perquè la pilota ha entrat pel lateral de la xarxa, al costat del pal.

El Terrassa ha reaccionat en els últims minuts de la primera part, però ha estat l’equip visitant el que ha disposat d’una altra ocasió en un contraatac vertical. El seu davanter centre, Madariaga ha rebut la pilota a la banda dreta de l’àrea, però s’ha quedat sense angle i el xut l’ha aturat bé Ortega. No ha donat temps per més i sense cap minut afegit s’ha arribat a la mitja part.

A la cerca del gol

Ha començat la segona part amb un Terrassa entregat a l’atac per buscar el gol, mentre que l’Izarra s’encomanava a la defensa i els contraatacs per tancar el partit. L’entrenador Jordi López ha mogut la banqueta i els jugadors de refresc s’han fet notar. La banda esquerra ha estat la més activa amb la incorporació del defensa Lucas Viña i el davanter Jordi Cano. En el minut 68 els locals han disposat d’una doble ocasió. Després d’una paret entre Lucas i Jordi Cano per la banda esquerra, el lateral ha fet la centrada de la mort enrere. El primer remat ha anat al cos del porter. El refús ha sortit alt i el remat de cap del jugador egarenc l’ha aturat de nou el porter amb una gran reacció.

Empat i buscant la remuntada

Vuit minuts després si que ha arribat l’empat. Servetti ha recollit la pilota després d’una jugada vertical i amb un fort xut ras des de la frontal de l’àrea ha batut el porter per la seva dreta. No ha afluixat el ritme els de vermell i han buscat un gol de la victòria que s’ha resistit.

Jordi Cano ha disposat de diverses jugades d’atac. Després d’un servei de banda de Lucas, Cano ha recollit la pilota i en velocitat ha entrat dins l’àrea, però la defensa navarresa ha tancat bé i no l’ha deixat xutar. Sí que ha rematat en el 80 després d’una jugada col·lectiva de l’equip. Carlos ha obert l’esfèric per Babanzila que l’ha centrat al segon pal, però el remat de Cano ha anat fora. El Terrassa ha disposat d’una última ocasió en el minut 90 quan Carlos no ha pogut rematar bé la centrada des de l’esquerra de Jordi Cano. S’ha acabat el partit amb empat a 1.

Pròrroga

El partit ha continuat tal com han acabat els 90 minuts. El Terrassa agressiu i buscant el gol de la victòria. En el minut 1 ho ha estat a punt d’aconseguir. Tot i que la pilota ha acabat a la xarxa, ha estat anul·lat per fora de joc després d’un ràpid contraatac vermell.

Un altre cop la banda esquerra ha portat perill a l’àrea navarresa. Bona combinació entre Servetti i Cano que ha deixat la pilota dins l’àrea per Lucas. El seu remat ha sortit alt i l’ha
refusat el porter amb els punys. Aythami ha pogut xutar de volea un servei de fora però a sortit
per sobre el travesser.

La segona part de la pròrroga ha mantingut dinàmica de la primera. El Terrassa ha disposat de quasi tota la possessió amb algunes arribades clares a l’àrea però sense definir-les. L’Izarra ha buscat les seves opcions amb contraatacs ràpids i pilotes llargues, però els de casa han estat molt sòlids.

S’han marcat dos gols a les acaballes de la pròrroga. El Terrassa ha posat el 2 a 1 en el 27 quan Diego Garzón ha recollit el refús d’un córner i ha centrat al pal llarg. Aythami de cap ha marcat el segon gol del Terrassa. L’alegria ha durat dos minuts, el temps que han trigat els visitants a aconseguir un córner. El refús de la defensa ha anat a la banda dreta de l’àrea petita i el xut del jugador navarrès a posat la igualada al marcador i ha enviat el partit als penals.

Després d’un partit d’alta intensitat, els vermells han obtingut la victòria. Ortega ha aturat el segon penal, i l’encert de tots els tiradors del Terrassa ha donat la victòria i el passi a quarts de la competició. El següent partit serà el 12 a Irun. Els de Jordi López visitaran el camp del Real Unión Club que ha guanyat la seva eliminatòria 2 a 0, i buscaran avançar a les semifinals de la competició.
—–
FITXA TÈCNICA

Resultat
Terrassa FC 2 (5) – 2 (3) CD Izarra
Gols: 36’ 0-1 Madariaga; 76’ 1-1 Servetti; 117’ 2-1 Aythami; 119’ 2-2 D. Fernández.
Tanda de Penals: 1-0; 1-1; 2-1; 3-1; 3-2; 4-2; 4-3; 5-3.