El Terrassa FC de la Copa Federació és millor que el de la Lliga

El Terrassa FC ha passat als vuitens de final de la Copa Federació gràcies al seu triomf a Huarte (0-3). Amb gols de Carlos Martínez i Álex Fernández (de penal) i Servetti en el temps afegit de la segona part. Ha estat la primera victòria oficial de la temporada.

El Terrassa FC de Jordi López visitava per primera vegada Huarte (Uharte en eusquera), un petit poble de set mil habitants, per jugar contra l’Itaroa Huarte en setzens de final de la Copa Federació, de la qual els vermells són els actuals campions catalans. Pels de casa, es tractava d’un partit històric al Nuevo Arteta, als voltants de Pamplona, a sis quilòmetres de la capital. Amb pluja i fred, en una tardor que al nord ha arribat de cop. I en un camp amb gespa artificial i molts bones condicions.

Carlos Martínez

Primera part

Al minut 7, els egarencs ja han tingut la primera oportunitat. Els de Jordi López semblaven força endollats i molt superiors als navarresos. Amb concentració i buscant el gol ràpid que poses les coses més fàcils. I als 11, una segona. Les dues d’Adrià.

I al final, de tantes butlletes jugades, ha sortit un premi gros. Al minut 23, Carlos Martínez ha marcat el primer gol dels de l’Olímpic. Poques coses més han passat en els darrers minuts. i els jugadors se n’han anat cap a vestidors.

Segona part

La segona part ha començat amb un canvi al Terrassa FC. Lucas Viña ha ocupat el lloc de Neeskens. A la represa, l’Huarte ha cregut iniciament en la remuntada. Mentre, els de Jordi López procuraven mantenir el “tempo”, controlar el partit amb la pilota. L’entrenador ha estat fidel als seus principis. Els jugadors egarencs, alguns poc habituals, han mostrat fam i ganes.

Álex Fernández ha marcat un penal que ha permès als terrassistes fer pujar el 0 a 2 al marcador del Nuevo Arteta. S’obria forat. El terrassista, molt segur, no ha dubtat des dels onze metres. Era ja el minut 55. Els locals han començat a anar a la desesperada.

Jordi López ha mogut la banqueta i ha fet sortir el grec Spartalis i Vivi. Han marxat l’helè Lampsias i Jaquad. Al 66 també s’ha posat al camp Servettim en el lloc d’Adrià. Els locals han disposat d’una bona oportunitat, però l’han marrat. I també el Terrassa ha pogut fer el tercer. Sergi ha estat gana. I poc després, al 74, Babanzila Meshah ha enviat la pilota al travesser. L’Huarte abaixava els braços.

Un últim canvi, al 80. Jordi Cano ocupa el lloc de Carlos Martínez.

Quan ja tot semblava dat i beneït, Servetti ha fet el tercer. Al minut 93 llarg.