MónTerrassa
Dani Olmo, a la llista de convocats per al Mundial de Qatar
  • CA

Dani Olmo ha estat un dels jugadors convocats per anar al Mundial de Qatar que s’iniciarà el pròxim 20 de novembre. Un cop finalitzades les primeres catorze jornades de La Lliga Santander, la competició fa una aturada extraordinària -per primera vegada en la seva història- per donar pas a un Mundial de futbol. Un Mundial que arriba carregat de polèmica extraesportiva.

Sigui com sigui, aquest divendres 11 de novembre, Luis Enrique, seleccionador d’Espanya i exentrenador del Futbol Club Barcelona, ha dit per primera vegada la llista de jugadors que es desplaçaran fins al país aràbic. I com era d’esperar hi apareix el nom d’un terrassenc: Dani Olmo. El futbolista del RB Leipzig va fer un espring per poder estar llest per la copa del món. Sabia que tenia opcions reals de poder ser convocat i per això va accelerar el procés de recuperació del seu genoll esquerre. Fins i tot ha pogut provar-se dins del terreny de joc en les darreres dues jornades de Lliga de Campions i celebrar el passi a vuitens de final.

Per Olmo serà el seu primer Mundial ja que no era present l’any 2018 a Rússia. I és que aquell 2018, el joveníssim terrassenc tot just va retornar a la convocatòria de la selecció sub21, després d’un període de sequera. Aquest mateix any va disputar l’Eurocopa, participant activament i sent el màxim protagonista a la final contra Alemanya, celebrant un gol i enduent-se el premi Millor jugador de la final. Aquest 2022 espera que sigui el primer de moltes més competicions internacionals.

Les opcions d’Espanya pel Mundial de Qatar

Espanya arriba com a una de les favorites després de fer un bon paper a l’Eurocopa, arribant a les semifinals de la competició, o també amb l’alegria d’haver aconseguit plantar-se a la final de la Lliga de les Nacions. Tanmateix, aquest serà el primer Mundial de Luis Enrique com a seleccionador, i això sempre acaba passant factura -per manca d’experiència-. No ha acabat d’agradar, tampoc, que només hagi convocat a un jugador madridista, mentre que sembla que tingui predilecció per tirar de la banqueta del Barça, amb fins a set jugadors elegits.

A Rússia, l’any 2018, el combinat estatal va caure a vuitens de final davant de l’amfitriona, trencant el que podia haver estat una molt bona opció per aconseguir el títol. Aquest any, tot i que s’espera que no tingui problemes per passar la fase de grups, la Roja és conscient que té al davant altres seleccions molt més preparades, com Brasil, Argentina, França o Bèlgica. Tot i així, res és descartable i les il·lusions i expectatives posades són altes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa