MónTerrassa
El CP San Cristóbal fitxa Camacho, l’exseleccionador i exjugador del Madrid
  • CA

José Antonio Camacho, exseleccionador i exjugador del Reial Madrid, s’ha convertit en el darrer fitxatge estrella del CP San Cristóbal. El club de Terrassa ha anunciat aquest dijous, 22 de setembre, que incorpora un soci de luxe. “Sumem un nou soci en aquest viatge tan bonic del futbol”, han publicat els parroquials en el seu compte de Twitter amb una fotografia en què es pot veure el murcià aguantant el carnet, i encaixant la mà amb el vicepresident de l’entitat, Daniel Vinuesa.

Un palmarès i una carrera brillant

La notícia ha causat sorpresa però també molta il·lusió. I és que Camacho és tot un referent en el món del futbol espanyol. Primer, com a jugador. Va marcar una època al Reial Madrid (1973-1989), i n’ha estat un dels capitans més destacats. En total hi va disputar 577 partits oficials, fins que al 89 va penjar les botes. També cal destacar els 81 partits amb la selecció espanyola on va quedar subcampió en l’Eurocopa de 1984. Té un palmarès d’aquells que fan patxoca: 2 copes de la UEFA, 9 lligues, 5 copes d’Espanya, 1 Copa de la Lliga i 2 Supercopes d’Espanya. I això que va patir una greu lesió al genoll que el va mantenir fora del terreny de joc gairebé de dos anys, impedint que pogués alçar una desena més de títols.

Un cop finalitzada la seva etapa com a jugador va mantenir la vinculació amb el club madrileny. Primer en les categories inferiors i després com a segon tècnic d’Alfredo Di Stéfano. Fins que va saltar a la banqueta del primer equip com a màxim dirigent, el 1998 i el 2004. Més enllà del Madrid, també se’l va poder veure com a tècnic del Rayo Vallecano -amb qui va aconseguir l’ascens a Primera-, Sevilla, Espanyol, Benfica i Osasuna. I, òbviament, és recordat per ser el seleccionador d’Espanya i de Xina.

Camacho ha estat un d’aquells entrenadors i jugadors admirats, més enllà dels colors dels aficionats. Un mite i una llegenda que ara mostra la seva estima cap al CP San Cristóbal, un club que milita a Tercera RFEF.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa