MónTerrassa
Esport i natura s’uneixen a Terrassa en una ultra marató de recollida de residus

Aquest dissabte, 5 de juny, tindrà lloc la 3a edició de l’Ultra Clean Marató, una cursa sostenible i solidària amb la natura que consisteix a recórrer 60 km -caminant o corrent- alhora que es van retirant els residus abandonats en l’entorn natural. Enguany, Terrassa ha estat escollida com el punt de partida. I finalitzarà al Moll de Marina, a Barcelona. S’iniciarà a les 7 del matí des del centre comercial Montserrat, al carrer Extremadura, de Terrassa, i està previst que s’hi apleguin prop de 200 corredors agrupats en equips de 2 a màxim 12 persones. Es pot córrer non stop tota l’ultra marató, o en la categoria de relleus, en trams de 10 km. Sempre hi ha d’haver un mínim de dues persones de l’equip corrents. Els integrants de l’equip es poden rellevar entre ells en qualsevol dels punts de control de pas. I com que la cursa té també un component solidari, la inscripció és gratuïta però per participar cal realitzar un donatiu mínim de 600€, que anirà destinat íntegrament a la causa ambiental que l’equip esculli.

Pel regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Terrassa, Carles Caballero, l’elecció com a sortida de Terrassa no ha estat atzarosa. “Ens han escollit pel nostre compromís ineludible i irrenunciable amb el medi ambient. Som el municipi amb el nombre més gran de sòl no urbanitzable de tot el Vallès, tenim una Anella Verda de més de 4.400 hectàrees, i som la porta d’entrada al Parc Natural de Sant Llorenç. Segur que això ha tingut un pes important en la decisió”, ha recalcat. Justament, des del govern s’ha destacat que la cursa permetrà “a corredors d’arreu del país conèixer una petita part de la nostra Anella, en un primer tram que passarà pels torrents de la Betzuca, Grípia, Torrebonica i Plans de Can Canya. Seran un total de 13 km pel nostre terme municipal”, ha manifestat Caballero que ha afegit que la cursa també servirà per “visualitzar els perjudicis que comporta deixar les deixalles a la natura; perquè un entorn lliure i net és una responsabilitat col·lectiva”.

Esport, salut i medi ambient

La prova està organitzada per la Xarxa per a la Conservació de la Natura i l’Agència de Residus de Catalunya, amb el suport de les empreses BBVA i Urbaser i la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa i de la resta d’ajuntaments dels municipis per on transcorre la cursa. Tomàs Padrosa, membre de la junta directiva de la Xarxa i representant de l’organització, ha destacat que l’Ultra Clean Marató agermana dos dels grans esdeveniments mediambientals: el Let’s Clean up Europe! i la Setmana de la Natura, en una combinació de conscienciació mediambiental i de suport a les entitats que protegeixen l’entorn natural.

El regidor d’Esports, Miguel Ángel Moreno, ha afirmat que serà “un èxit esportiu, social i mediambiental” i que encaixa perfectament amb els valors que vol fomentar el govern egarenc i el potencial que la ciutat té tant esportiu com mediambiental. “Terrassa és un referent esportiu gràcies a ser la ciutat més olímpica del món i a un teixit d’entitats molt fort. Per això aquest any hem estat designats Ciutat Europea de l’Esport. Entenem l’esport com una via per fomentar i estimular els hàbits de vida saludable i com una eina d’integració, igualtat i cohesió social, i amb aquesta Ultra Clean Marató es fomenta l’esport i la solidaritat, el respecte i el compromís amb el nostre entorn”.

Nou comentari

Comparteix