MónTerrassa
El Vallparadís es proclama campió de la Lliga Catalana de Korfbal 2020-21
  • CA

En la final disputada aquest diumenge al matí al pavelló Sant Llorenç de Terrassa, el Vallparadís CK s’ha alçat amb el trofeu de campió de lliga després de superar en una històrica i inoblidable final al Platja d’Aro KC per 32-29. Aquest espectacular marcador final és un fidel reflex de la gran final que ha pogut gaudir i sentir el públic assistent que ha omplert el limitat aforament permès per les restriccions covid.

La intensitat i lluita entre tots dos conjunts ha quedat palesa des del primer minut, en què l’equip gironí ha tingut un inici forca inspirat i deixant clar que venien a donar-ho tot en la seva 1a final de lliga que disputaven. El Vallparadís ha sabut refer-se ràpidament, fent que el 1r període finalitzés amb un 6-8 a favor del Platja dAro. Aquesta intensitat, el bon joc, la igualtat i l’encert de cara a cistella ha estat la tònica durant tot el 2n quart, fent que a la mitja part la distància entre els dos conjunts fos només d’un punt (15-16).

Una graderia plena de banderes i timbals no parava d’animar i encoratjar als seus respectius equips en cap moment. Aquest increïble ambient ha permès que malgrat la intensa calor, els jugadors sortissin de nou a ple ritme a la represa. Tres ràpides cistelles dels gironins tornaven a obrir una petita escletxa en el marcador, però de seguida els terrasencs han trobat la regularitat necessària per aconseguir cistelles importants i controlar la situació. El partit ha donat un tomb a partir del minut 30, on unes inspirades Miriam Moraleda i Laura Tobaruela han liderat un parcial de 7 a 4 a mitjans del 3r quart que han donat la volta al marcador, per acabar aquest període 28-24 a favor dels egarencs.

Una acció del partit entre el Platja d’Aro i el Vallparadís | FCK

Dues cistelles més a favor dels locals a l’inici del darrer i decisiu període ha fet minvar la confiança dels gironins, alhora que augmentant la diferencia en el marcador i la confiança en l’equip rival. Malgrat això, el Platja d’Aro ha sabut refer-se i ha pogut retrobar part del joc mostrat a la 1a part, fet que li ha permès guanyar el global d’aquest darrer quart (4-5). Però l’experiència del Vallparadís en aquest tipus de partits ha estat un factor determinant per a què sabessin administrar la renda aconseguida i poder arribar a la fi del partit al capdavant per aconseguir el preuat trofeu de campions.

L’alcalde de Terrassa Jordi Ballart i el regidor d’esports Miguel Ángel Moreno, acompanyats de la presidenta de la FCK Kira Menén i els presidents dels clubs finalistes Joaquín Blázquez i Sergio Mayorgas, han fet entrega a la fi del partit dels premis als màxims encistelladors de la lliga regular (David Puertas del PKC amb 37 gols i Míriam Moraleda del Vallparadís amb 34), així com dels trofeus de subcampions i campions de lliga als equips finalistes.

Amb aquest resultat final, el KA Vallparadís es classifica automàticament per a la disputa de la propera Europa Cup 2022, i el Platja d’Aro KC, per a la Europa Shield 2022. Es desconeixen encara les dates i els països que seran seu d’aquestes dues competicions internacionals de clubs, però s’espera que es puguin disputar com és costum durant el pròxim mes de gener.

Els jugadors del KA Vallparadís, campions | FCK

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa