MónTerrassa
El Gimnàstic Terrassa es guanya la permanència a Primera Divisió

Aquest cap de setmana s’ha celebrat a Gironella la primera fase de la Liga Iberdrola de gimnàstica artística femenina, la qual ha comptat amb la participació del primer equip del Gimnàstic Terrassa. L’any 2020 a conseqüència dels estralls de la Covid-19, no es van poder dur a terme totes les fases de classificació i final previstes, i aquesta primera fase de 2021 ha servit alhora com a lligueta de promoció de primera divisió. El Gimnàstic se les ha hagut de veure amb tres equips: Los Cantos Alcorcón, Club Natació Granollers i AGAV Vilassar. Dels quatre, n’havien de sortir els dos que baixaven a segona divisió i dos que continuaven a primera.

El Terrassa ha acudit a la competició en una situació límit, ja que no ha pogut comptar amb la presència d’una de les seves millors gimnastes, Iris Espigares, lesionada, i ha patit la baixa d’algunes integrants de l’equip durant aquest any tan complicat. Ha afrontat la competició amb les seves dues millors gimnastes, Claudia Villalba i Clara Navarro, tot i que la primera sortint d’una recent lesió; també amb l’experiència de Laura Gamell; i amb la concurrència de tres gimnastes molt joves, les més joves de la competició, Laura Garcia, Noa Granados i Vicky Valeros, que han competit a un nivell altíssim.

Des del primer aparell tot l’equip ha fet pinya, i ha anat aconseguint una puntuació que l’ha mantingut en les primeres posicions, mostrant una gran regularitat en tots els aparells. Claudia Villalba, Clara Navarro i Laura Garcia han competit en els quatre aparells, Noa Granados i Vicky Valeros ho han fet en tres i Laura Gamell en dos, tenint en compte que en cadascun poden participar 5 gimnastes però es compten les 4 millors puntuacions. Claudia Villalba ha tingut la seva millor versió en terra i salt, i ha completat una bona actuació en barra. Clara Navarro ha destacat en terra i assimètriques, fent alhora un bon salt i bona barra. Laura Gamell ha aportat la seva qualitat sobretot en assimètriques, i Laura Garcia, Noa Granados i Vicky Valeros han mostrat tot i la seva curta edat un potencial molt gran completant una competició magnífica, i aportant a l’equip els punts necessaris per mantenir-lo a primera divisió.

Gràcies a aquest equilibri l’equip del Terrassa ha finalitzat en la segona posició de la fase de promoció, confirmant per tant que continuarà a 1a Divisió un any més, i alhora aconseguint uns punts que li han permès finalitzar en la setena posició de la classificació general d’aquesta primera fase. El Terrassa afrontarà les properes dues fases i la final de la Liga Iberdrola, que és previst que es duguin a terme dins aquest 2021, amb l’objectiu de consolidar la seva posició a primera divisió i reforçar l’equip amb la incorporació d’aquestes joves gimnastes i la recuperació de les baixes que ha tingut en aquesta primera fase.

Les gimnastes participants en la primera fase de la Liga Iberdrola | Club Gimnàstic Terrassa

Nou comentari

Comparteix