L’Egara, medalla de bronze a la Copa de la Reina

L’equip absolut femení del Club Egara s’ha endut la medalla de bronze de la Copa de la Reina Iberdrola 2021. Les ratllades s’han enfrontat en el partit pel tercer lloc a la UD Taburiente, aquest diumenge al matí al camp 2 del Real Club de Polo de Barcelona. Les egarenques havien caigut a semifinals davant de l’equip de Sant Cugat, el Junior FC, mentre que les canàries ho havien fet contra el Club de Campo Villa de Madrid. El partit ha acabat amb 0 a 1, a favor de l’Egara, suficient per poder tornar a casa amb una copa sota el braç. Per la seva banda, la Copa de la Reina ha acabat a mans de les madrilenyes, que s’han proclamat campiones per divuitena vegada a la seva història, imposant-se per 2 a 4 a la gran final.

Al primer quart, amb tot per decidir, els dos equips han mostrat una cara ofensiva, però cap d’ells ha trobat xarxa. Un inici molt disputat on destacava especialment els reflexos de la portera canària Cintia Santana, que ha salvat a les illenques després d’un gran penal córner. La truita s’ha girat, i en el segon quart, ha estat la portera ratllada Mariona Girabent qui es transformava amb un mur i detenia l’stroke d’Agustina Gorzenaly. L’equip dirigit per David Quintana insistia amb una nova acció a pilota aturada, però les seves jugadores no aconseguien treure profit des del PC.

Un cop passat el descans, el Taburiente ha continuïtat atacant i ha disposat d’una nova oportunitat. També a pilota aturada, i també topava amb la defensa egarenca. La rèplica blanc-i-blava arribava a través de dos penals córners sense resultat. El marcador continuava 0 a 0. Però ja a l’últim quart, l’equip d’Eduard Tubau ha aconseguit trencar el 0 a l’electrònic. Ha estat, com no, des d’un penal córner, el qual Carola Salvatella s’ha encarregat de convertir-lo en gol i posar el 0 a 1 al marcador. Era el minut 66. I el marcador que ja no s’ha tornat a moure.