MónTerrassa
El derbi egarenc Terrassa FC-CP San Cristóbal de diumenge ja es juga
  • CA
Xevi Molist i Oliver Ballabriga
Xevi Molist i Oliver Ballabriga | Marc Centella

!--akiadsense-->

Diumenge hi ha derbi. A partir de les cinc de la tarda i a l’Estadi Olímpic. Per aquest motiu, avui s’ha convocat als dos tècnics i els dos capitans per fer les fotos de rigor i saber les impressions d’alguns dels protagonistes, prèvies al matx que dirimiran Terrassa FC i CP San Cristóbal. Un derbi més amb connotacions especials, després d’altres anteriors com el que es va viure amb una pluja intensa, el que es va disputar entre setmana o el que no es va celebrar, finalment, per la suspensió de la Lliga a causa del confinament. En aquest cas, serà un derbi sense públic, amb les graderies de l’Olímpic buides d’animació.

El Terrassa FC arribarà a l’enfrontament ciutadà amb una ratxa impecable: tres partits disputats, tres victòries i la porteria a zero. Tot i això, el seu tècnic, l’osonenc Xevi Molist, ha avisat que no serà un passeig. “L’equip està bé, està jugant cada cop millor, però hem de ser conscients que serà complicat i si ens pensem que ja el tenim guanyat és quan començarem a perdre’l”, ha assegurat.

L’entrenador dels egarencs, però, considera que “si fem les coses com fins ara, estem més a prop de la victòria”, tot i que apunta que “no hi ha d’haver relaxació i hem de ser ambiciosos i voler més”. Molist ha manifestat que “és una llàstima que no pugui haver-hi públic, però ja ens hi estem acostumant” i del rival alerta de les seves qualitats.

“El San Cristóbal és un equip intens, que va fort a les segones jugades i és un equip que va a les disputes”. Per això, afirma que “hem de ser conscients que hem de posar el 200 per cent, però no només contra ells, sinó a cada partit”. Sobre un possible excés de confiança del seu equip gràcies a al gran inici de temporada que ha presentat, l’entrenador osonenc creu que si el tens, “ho pagues i la nostra feina és que no hi hagi aquest excés i que és a la gespa on es dicta la sentència”. Ha afegit, sobre aquest tema, que “hem de ser humils i treballar molt i no donar cap pilota per perduda”. Molist ha argumentat que “som un bon equip, no ho negaré, però hem de treballar com el que més per guanyar”

Oliver Ballabriga, tècnic del San Cristóbal, ha explicat que els derbis “són partits bonics, però per les circumstàncies actuals no es podrà veure l’ambient de sempre, però són especials”. L’entrenador dels parroquials ha comentat que “sabem que és difícil guanyar aquí, però tenim l’esperança i intentarem de fer-ho el millor possible” i espera que, a la tercera (les dues vegades anteriors, el seu equip va perdre), sigui la que toca. “Tant de bo, algun derbi haurem de guanyar”, ha dit somrient.

Ballabriga és conscient que “el Terrassa és dels millors equips de la categoria i m’atreviria a dir que és el millor aquest any” i ha afegit que “és un equipàs i són el candidat número 1 per pujar”. Creo, però que “ni el millor equip pot guanyar tots els partits i nosaltres vindrem com sempre a intentar donar-ho tot i a guanyar”. L’entrenador del San Cristóbal assegura que “jugar contra el Terrassa sempre és difícil i crec que aquest any encara més” i, respecte als números que porta el conjunt egarenc en les tres primeres jornades, ha dit que “nosaltres no mirem mai números ni rivals, sempre intentem competir i això és el que vindrem a fer diumenge”.

El San Cristóbal juga dimecres a la Pobla de Mafumet un partit que es va ajornar per la Covid-19. Sobre si pot afectar el seu equip de cara al derbi, Ballabriga ha afirmat que “no és el millor, però aquesta lliga serà així i ja sabíem que havíem de jugar tres partits aquesta setmana i quan acabi la setmana sabrem si ha estat bona”. El tècnic ha manifestat que “a tots els jugadors els hi agrada jugar contra els equips de dalt” però ha explicat que “és un partit més i són tres punts i nosaltres busquem estar entre els sis primers i assegurar la permanència, però un derbi, segur que motiva una mica més”.

José Ortega, porter i capità del Terrassa FC, ha declarat que “encarem aquest derbi el més seriosament possible i encara que la nostra afició no hi sigui, sabem que és molt important per ells i intentarem seguir guanyat”. S’ha mostrat molt prudent, quant a favorits, i tot i el bon moment de l’equip ha dit que “jo sempre veig els favorits quan s’ha acabat el partit i és cert que hem començat molt bé i estem en una bona dinàmica, però a un derbi el plus que dóna fa que s’igualin les condicions i has d’estar concentrat el 100 per cent i no et pots relaxar.

Del San Cristobal ha assegurat que és un equip “molt intens, amb una marxa més” i ha argumentat que “sempre et fa estar molt concentrat i és molt lluitador i és el que li està donant la continuïtat a la categoria i els derbis anteriors no han estat fàcils”. Ortega ha demanat “tenir el cap fred, tranquil·litat i intentar fer el millor joc”. El capità dels que jugaran com a locals creu que “la nostra basa és tenir la pilota, portar el partit al nostre terreny i, si tenim l’ocasió, no podem perdonar perquè ells si no els hi marques, t’ho compliquen més”.

Per la seva banda, Cristian Gómez, capità del San Cristóbal, ha comentat que “és una setmana intensa per nosaltres, amb tres partits i és atípica” i ha afegit que “estem il·lusionats i lluitarem pels tres punts, com sempre”. El defensa ha dit que “el Terrassa és el millor equip del grup i fa molts anys que intenta pujar i és un dels favorits, però nosaltres lluitarem per guanyar”.

Cristian ha assenyalat que “no els hem pogut guanyar fins ara, però sempre hi ha un dia que es trenquen les ratxes i això intentarem”. Del seu equip ha apuntat que “els principis són complicats i defensivament estem molts forts i ara hem de millorar la part ofensiva i fer gols, que és el més important”. Sobre que no hi haurà afició al derbi ha manifestat que “no deixa de ser un derbi i així ens ho prenem, però sí que es farà estrany veure un estadi tan gran buit”.

El capità del San Cristóbal ha comentat que “som un equip que competeix al màxim durant els 90 minuts i intentem posar-ho complicat als rivals” i ha dit que “qui no estigui motivat per partits com aquests, és que no viu això i és un derbi que a tothom li fa il·lusió jugar”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa