Debut somiat per a Vicky Losada
Les jugadores del Barça celebrant el gol de Losada | Víctor Salgado – FCB

El FC Barcelona s’ha endut els tres punts davant l’Athletic Club (2-1) en un duel molt disputat fins al final i en el qual les culers han dominat el joc durant la major part del matx. Els gols de l’egarenca Vicky Losada i Jennifer Hermoso, de penal, permeten a les de Xavi Llorens mantenir el liderat una jornada més, aquest cop vencent el vigent campió.

Vicky Losada, que debutava amb el Barça en aquesta nova etapa com a culer, ha avançat les locals amb una gran acció individual. L’egarenca ha arribat a la línia de fons, s’ha desfet de la seva marcadora i, amb l’esquerra i amb molt poc angle, ha creuat la pilota al pal dret de la porteria basca per situar el 1-0 al marcador (minut 16). Així doncs, l’ex de l’Arsenal ha redebutat de la millor manera possible, anotant el gol que avançava les blaugranes.

Un llançament de falta a la frontal de l’àrea de Sandra Paños, executat per Erika, ha topat en les mans d’Andressa Alves, que es trobava a la barrera. L’àrbitre ha assenyalat penal a favor de l’Ahtletic i la mateixa Erika s’ha encarregat de transformar-lo, tot i que Paños ha estat a punt d’aturar-lo (minut 25, 1-1). Al minut 71 una bona acció dins l’àrea de la veloç Ange Koko, que ha entrat substituint Alexia, ha acabat en un clar penal sobre la davantera africana. Segona pena màxima de la tarda, aquest cop favorable a les culers, i Jennifer Hermoso no ha fallat des dels onze metres (minut 72) per situar el 2-1 definitiu al marcador.