MónTerrassa
Dani Olmo donarà l’1% del seu sou a ajudar els nens dels Balcans
  • CA
El futbolista Dani Olmo
El futbolista Dani Olmo | RB Leipzig

!--akiadsense-->

Aquest dijous, Dani Olmo serà un dels protagonistes del partit de quarts de final de la Lliga de Campions amb el seu equip, el Leipzig, contra l’Atlético de Madrid. Però pel futbolista de Terrassa el futbol pot representar molt més i ser motor de canvi. Ho ha fet altres vegades i aquesta setmana ho ha tornat a demostrar amb l’anunci que s’uneix al moviment Common Goal. Aquesta associació de futbolistes professionals consisteix en donar 1% del salari a un fons col·lectiu que dona suport a organitzacions de futbol de desenvolupament arreu del món.

L’egarenc, de tan sols 22 anys, ha decidit donar l’1% del seu sou al projecte impulsat per l’ONG “Cros Cultures Projects Association” de Croàcia, la qual opera des de fa diversos anys a la zona dels Balcans, on els efectes de la guerra i les pugnes ètniques encara són visibles. Per Olmo, és una oportunitat d’alinear el seu desig de tornar el respecte que aquest al país i la regió li van retre durant els cinc anys que va jugar pel Dinamo Zagreb. “Com a futbolistes no hauríem de ser aliens a la realitat social i, en aquests temps terribles que estem vivint, hem de ser conscients de l’impacte que el futbol pot tenir,” dit Olmo.

“M’he volgut unir a la família del Common Goal, com també m’agradaria ser part d’un moviment que té l’objectiu de transformar la indústria de futbol i maximitzar la contribució del futbol al món”. Olmo ha destacat de l’ONG que ha escollit que ajuda als nens a tenir “dret a la infantesa i a l’educació. Malauradament, els nens sempre són el que més pateixen en entorns de guerra i pugna”, ha lamentat.

El cofundador de Common Goal, Juan Mata, creu que ara més que mai la societat necessita més jugadors com Olmo: “Estic orgullós de donar la benvinguda un jugador com Dani Olmo a l’equip, un jugador que té una carrera tan prometedora per endavant. I que a més té un sentit gran de solidaritat i responsabilitat social,” ha sentenciat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa