El Barça té avui una final si vol quedar segon a la Lligueta prèvia de la Champions i jugar els quarts de final. Juga contra el Benfica, amb un entrenador de Terrassa, Xavi Hernández. Els portuguesos van jugar per primer cop contra els blaugrana fa poc més de 100 anys, el 1920, al carrer de la Indústria. Com llegim en un article de Cristina Cubero al Mundo Deportivo, en 48 hores van jugar dos partits, amb triomf pels de casa per 5-0 i 5-2. Els portuguesos van fer un viatge molt llarg, i ja que eren a Catalunya van buscar altres equips per uns partits, i el que van trobar va ser el Terrassa.

L’elecció del club egarenc no va ser pas atzarosa ni tampoc es va prendre com un segon plat. I bona mostra va ser el resultat dels dos enfrontaments, que van acabar en empat. En el primer partit els egarencs van obtenir un 2 a 2, mentre que en el segon el resultat ja va ser de 4 a 4.

El Benfica era coneixedor que el Terrassa malgrat no haver arribat mai en les categories superiors de la Lliga espanyola, sí que havia plantat cara i havia aconseguit derrotar en dues ocasions al mateix FC Barcelona, i havia conquerit diverses competicions regionals en un 1917 que havia estat esplendorós: la Copa Ramon Torras, la Copa del Día Gráfico i la Copa Sport. La dècada dels 20 també va deixar bon sabor de boca, amb victòries que encara es recorden contra el Barça, en el primer partit oficial l’any 1924 (0 a 1 amb gol de Gracia) al camp de les Corts. O ja al 1925, quan club es va endur la Copa Catalunya, una de les competicions aleshores més importants de l’Estat.

Els origens del Terrassa

El dissabte 22 de març de 1902 uns estudiants d’idiomes de l’Escola Industrial juguen el primer partit de futbol a Terrassa. Aquesta seria la primera presa de contacte del futbol en territori terrassenc, però no seria fins quatre anys després, l’any 1906, quan un grup d’aquests joves creen als terrenys d’en Belil, al carrer Pi i Maragall, un equip: el ‘Young’s Club’. Durant aquesta època, aquests joves terrassencs disputarien partits amb d’altres clubs i formacions de Vilafranca o Barcelona fins que al 1908 els components de l’equip no es senten còmodes amb nom del club i adopten el de la ciutat. Passaran a anomenar-se, primerament, Terrassa Foot-Ball Club, però des de tres anys després, al 1911, Terrassa FC.

Nou comentari