Cruel eliminació del Terrassa FC a la Copa del Rei (2-4)
Celebració del primer gol
Celebració del primer gol | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

El futbol no ha estat generós amb el Terrassa FC a la Copa del Rei (2-4. El conjunt de Xevi Molist, amb un partit esplendorós, semblava tenir encarrilada l’eliminatòria a vuit minuts pel final contra el València (actual campió de la competició, ja que la final de 2020 encara no s’ha celebrat), gràcies als gols de Jaume Pascual i Àlex Fernández. Però el partit, que s’ha resolt a la pròrroga, ha tingut un final massa cruel pels egarencs, amb la remuntada visitant, que ha trencat del tot el somni dels locals de progressar en aquesta atractiva competició a partit únic.

En els primers instants, el València ha portat el pes del joc i ha reclamat un penal sobre Manu Vallejo que l’àrbitre, el balear Guillermo Cuadra Fernández, no ha vist com a tal. El Terrassa FC s’ha defensat amb bona actitud i no ha volgut rifar la pilota quan tenia opcions ofensives. En el minut 5, ha fabricat una opció de gol molt diàfana, després d’una acció de Kilian, que Jaume Pascual ha rematat, però el porter Cristian Rivero ha refusat, salvant els visitants del primer gol dels locals.

I tres minuts més tard, ha arribat el gol pels de Molist, en una jugada molt ben trenada, que ha iniciat Àlex Fernández, amb una passada en llarg sobre Adri Lledó, que ha cedit la pilota a Jaume Pascual. I el davanter mallorquí, ja dins de l’àrea, ha creuat lluny de l’abast del porter valencianista, establint l’1 a 0 en el lluminós.

El conjunt egarenc, molt ben posicionat i jugant molt seriosament, no ha permès l’habitual reacció del rival que rep un gol, i ha continuat buscant amb insistència la porteria contrària. El València ha fet poc, gairebé gens, durant els següents minuts, i només ha despertat en una jugada personal de Sobrino, en el minut 14, que ha xutat amb intenció, però Ortega ha refusat amb autoritat. La següent opció, quatre minuts després, i en un llançament de falta, ha estat pel local Jaume Pascual, però el seu tret ha sortit fora, per sobre del travesser de la porteria del conjunt valencià.

Sobrino, el més actiu dels visitants, ha estat a punt de sorprendre a Ortega, en el minut 21, en una centrada-xut que ha tocat en el travesser de la porteria del conjunt egarenc. Però els de Molist han continuat obstinats en la seva idea, jugant sense por, i amb una vocació atacant sense pausa. Una centrada molt perillosa de Salva l’ha refusat a córner Mangala i, abans de la mitja hora de joc, Josu ha engaltat un bon xut de lluny, que ha sortit fora per ben poc.

A partir d’aquí, el València ha augmentat la intensitat del seu joc i ha atacat amb certa insistència, si bé el Terrassa FC no ha passat per cap situació molt compromesa. Els visitants han creat algunes arribades, però cap ha suposat perill evident per Ortega, que no ha hagut de fer grans intervencions. La millor oportunitat, de nou, ha estat pels terrassencs, a un minut pel descans, després d’una falta que ha rematat Josu i, quan tot apuntava que arribava el 2 a 0, Cristian Rivero ha salvat els seus, amb una aturada sensacional.

A la segona meitat, el València ha provat d’imposar el seu joc a l’inici, però, com a la primera, el Terrassa FC no s’ha amagat i ha estat el primer a buscar el gol, amb un llançament de falta a càrrec d’Àlex Fernández, que el porter visitant ha aturat. El centrecampista egarenc ha tingut una nova ocasió

de falta, en el minut 4, i aquest cop, amb un tret precís, ha superat a Cristian Rivero i ha establert el 2 a 0 en el marcador.

Per acabar-ho d’adobar, pels interessos dels de Javi Gràcia, Guillem Molina ha vist la segona targeta groga de seguida, i els valencianistes s’han quedat amb 10 jugadors. En el minut 13, i després de recuperar una pilota al mig del camp, el València ha pogut escurçar diferències, però l’intent de Manu Vallejo l’ha resolt Ortega amb solvència.

El Terrassa FC, en el minut 17 d’aquest segon temps, ha contestat amb un bon tret de Josu, que Cristian Rivero ha pogut evitar amb problemes. Cinc minuts més tard, ho ha intentat el conjunt valencià, amb una acció individual de Manu Vallejo, que s’ha desfet de tots els que li han sortit al pas, però no ha pogut superar al porter Ortega. Dos minuts més tard, ha estat el torn d’Álex Blanco, que ha encarat la porteria amb un bon xut, però Ortega, molt atent, ha desviat la pilota.

El València ha continuat prement l’accelerador, però sense trenar bones opcions per marcar. A vuit minuts per a la conclusió, l’àrbitre ha assenyalat penal d’Akito a Manu Vallejo, que Carlos Soler, enganyant en la seva execució al porter Ortega, ha convertit, situant el 2 a 1 al lluminós.

Els últims instants, quan semblava que seria el València el que collaria més, ha estat el Terrassa FC el que ha estat més a prop de marcar, en sengles ocasions d’Àlex Fernández, dues vegades, i Salva. Els de Molist s’han quedat amb 10, per una rigorosa expulsió directa de Lucas Viña i, quan tot semblava dat i beneït, en un córner, Musah ha superat a Ortega i ha establert l’empat a dos.

A la pròrroga, el València ha dominat en els primers minuts, i ha gaudit d’alguna ocasió, un parell de Guedes especialment, però no ha pogut superar un Terrassa FC que assimilava el cop de veure com l’havien empatat en l’últim sospir. Els de Molist intentaven sortir a la contra, cosa que no han pogut fer, i tot s’ha enfosquit més en el minut 12, en una acció per la banda esquerra que Carlos Soler, amb un xut contundent, ha batut a Ortega, establint el 2 a 3.

A la segona part de la pròrroga, i al cap de dos minuts, el portuguès Guedes ha sentenciat amb el 2 a 4. El Terrassa FC ha tirat d’orgull i ha buscat retallar distàncies, però tot estava decidit. El València s’ha defensat amb ordre i no ha concedit cap forat als atacants locals.

TERRASSA FC. Ortega, Salva, Pelegrín, Castillo, Lucas Viña, Àlex Fernández, Adri Lledó (Mico, 60’), Jaume Pascual (Akito, 46’ (Marc Muñoz, 91’)), Josu (Akis, 78’), Kilian (Albert López, 72’) i Arranz (Galeano, 78’).

VALÈNCIA CF. Cristian Rivero, Thierry Correia, Guillem Molina, Mangala, Jesús Vázquez (Musah, 85’), Koba Lein (Racic, 53’), Esquerdo (Carlos Soler, 70’), Jason (Álex Blanco, 53’), Cheryshev (Guedes, 70’), Manu Vallejo i Sobrino.

Àrbitre: Guillermo Cuadra Fernández (Comitè Balear). Ha amonestat amb targeta groga als locals Adri Lledó i als visitants Gabriel Paulista, Guillem Molina i Jason. Ha expulsat per doble amonestació al visitant Guillem Molina, en el minut 52 de partit i al local Lucas Viña, amb vermella directa, en el minut 88.

Gols: 1-0, Jaume Pascual (8’); 2-0, Àlex Fernández (49’); 2-1, Carlos Soler de penal (82’); 2-2, Musah (90’); 2-3, Carlos Soler (102’); 2-4, Guedes (107’).