El San Cristóbal rescata un punt in extremis
Els jugadors del Sancris, concentrats just abans de començar el partit
Els jugadors del Sancris, concentrats just abans de començar el partit | Anna Solernou

El San Cristóbal rebia aquest diumenge al municipal de Ca n’Anglada un Europa situat a la part alta de la classificació. L’equip dirigit per Oliver Ballabriga necessitava els tres punts, sí o sí, per mantenir a ratla la perillosa zona de descens. Havia començat bé el partit però una expulsió tonta de Mario Cantí ha engegat a dida tot el bon treball fet durant la primera part, i els barcelonins han capgirat el marcador. Un penal al minut 95 ha suposat que els blanc-i-blaus rasquessin un punt (2 a 2).

Ha estat l’Europa qui ha agafat el timó el primer quart d’hora de partit. Amb línies juntes i una pressió en la sortida de la pilota del Sancris, ha tingut la pilota i ha creat les ocasions de perill. La millor, ha estat al minut 1, quan una sortida en fals del porter Adri Menárguez en un córner ha permès a Martínez, col·locat al segon pal, rematar de cap. Ha estat providencial Ricky, sota la mateixa línia de gol, que ha refusat com ha pogut l’esfèrica.

Tanmateix, la sort i la perseverança de Ruy Gama han fet que fos el conjunt local qui s’avancés en el marcador. En una jugada que semblava que no revertia perill, el davanter egarenc ha estat el més llest i ha aconseguit robar una pilota quan el més lògic és que l’agafés el porter. Això l’ha deixat a dins de l’àrea en posició franca per marcar. Però Priego s’ha regirat, sense calcular massa amb el peu ha fet la trava a Gama que ha caigut. L’àrbitre, al minut 15 ha dictaminat la pena màxima, i ha estat el mateix 7 qui s’ha encarregat de llençar el penal. El seu xut ras i centrat ha suposat l’1 a 0.

L’Europa no s’ho creia però ha pagat car la seva desídia que ha permès trenar un contraatac al CP San Cristóbal. Els barcelonins s’han tornat a posar les piles i Prats, des dels 20 metres, ha intentat sorprendre el porter Adri amb un xut amb molta intenció. Per sort, li ha sortit massa creuat i ha sortit fregant el pal dret. Però els jugadors de Ballabriga aquesta vegada no han deixat recuperar el control total de la pilota, han imprès més agressivitat al seu joc i, d’aquesta manera, han aconseguit frenar les envestides dels graciencs.

Una jugada del partit entre el Sancris i l'Europa
Una jugada del partit entre el Sancris i l’Europa | Anna Solernou

L’expulsió de Cantí posa en problemes el Sancris

La segona part ha començat malament per al Sancristóbal perquè el davanter Mario Cantí s’ha autoexpulsat. En dues jugades amb pocs minuts de diferència ha vist dues targetes grogues, deixant els egarencs amb deu homes i amb més de quaranta minuts per davant. Encara pitjor ha estat quan al 54, l’Europa ha empatat (1 a 1). Una segona jugada després d’un córner, ha acabat amb la pilota als peus de Prats que, lliure de marcatge a la creueta de l’àrea, s’ha pogut posicionar amb cama dreta i amb rosca trobar el forat a la porteria d’Adri. El núvol de jugadors ha impedit que l’egarenc pogués ni tan sols reaccionar fins que no l’ha vist a dins.

Després de la gerra d’aigua freda, el conjunt parroquial s’ha estabilitzat. Zárate ha aparegut al minut 61 quan ho ha intentat amb un gran xut des dels trenta metres. Fort i amb precisió, però massa lluny, ha estat aturat amb els punys forts per Priego.

El cansament ha calat en els jugadors blanc-i-blaus, els barcelonins ho han aprofitat per fer mal. Així ha arribat, al 76, l’1 a 2. Una falta prèvia sobre un jugador egarenc que l’àrbitre no ha considerat, ha acabat amb la pilota als peus de Jordi Cano que, amb cama esquerra, li ha sortit una gardela que tot i que el porter Adri l’ha desviat no ha pogut evitar que entrés per l’escaire. En els minuts finals, el col·legiat ha perdonat l’expulsió de Carlos García que ha clavat una patada sense solta ni volta a Monsó, i hi ha hagut alguna jugada més conflictiva fruit de la frustració dels egarencs.

Però el miracle ha arribat al temps de descompte. Una mà claríssima dins de l’àrea ha estat assenyalada per l’àrbitre i ha regalat l’opció de l’empat per al Sancris. Júnior ha estat l’escollit i no ha fallat. El seu xut ras i ben col·locat al pal esquerre del porter ha posat el 2 a 2 al marcador.

CP SAN CRISTÓBAL: Adri Menárguez, Óscar Sierra, Carlos García, Ricki, Cristian, Óscar Oliver (Tom 82’) , Ruy Gama (Mario Domingo 72’), Ramón Suárez (Junior 82’), Éric Zárate, Mario Cantí, Sergi Martínez

CE EUROPA: Marc Priego, Sergi Pastells, Castell, Álex Cano, Gabi López, Uri (Varona 67’), Jordi Cano, Alberto, Jordi Martínez (Josa 90’), Prats, Joel Jorquera (Sergi Monsó 67’)

Targetes: Marc Priego (15’), Cristian (29’), Uri (31’), Ricky (33’), Mario Cantí (49’ i 52’), Sergi Martínez 69’), Carlos García (86’), Prats (92′)