MónTerrassa
Conveni de col·laboració entre el Natació i el Gimnàstic Terrassa
  • CA
zx

!--akiadsense-->

El Club Natació Terrassa i el Club Gimnàstic Terrassa han signat un conveni de col·laboració pel qual el club de gimnàstica usarà el Pavelló del Pla del Bon Aire per desenvolupar les seves activitats esportives, tant la realització d’entrenaments com l’organització de competicions. L’acord, d’una temporada de vigència, pretén esdevenir un primer pas per integrar definitivament el Club Gimnàstic Terrassa com a secció esportiva de nova creació del CN Terrassa a partir del setembre de 2021. Aquest migdia se n’ha dut a terme la presentació en roda de premsa, en un acte que ha comptat amb la presència del president del CN Terrassa Jordi Martín, del president del Club Gimnàstic Terrassa Miquel Àngel Gamell, de la vicepresidenta del CN Terrassa Cristina Rey i del vicepresident del Club Gimnàstic Terrassa Miquel Àngel López.

Acord esportiu en clau de ciutat

En la seva intervenció, Martín ha remarcat que el conveni “és un acord esportiu en clau de ciutat entre dues entitats esportives amb personalitat jurídica pròpia i en benefici d’un esport tant antic com és la gimnàstica artística, un dels esports olímpics lligat als seus orígens”. El màxim responsable del CN Terrassa ha assegurat que ambdues entitats “tenen el compromís de projectar la imatge de la ciutat i de garantir una pràctica esportiva de qualitat”. Així mateix, Martín ha subratllat que la suma que suposa la signatura del conveni “multiplicarà la solidesa de les dues entitats en tots els àmbits, en un moment delicat per a la societat en general i l’esport en particular”. El president del CN Terrassa també ha afirmat que la gimnàstica, a Terrassa, “ha estat molt poc afavorida a nivell d’instal·lacions”. “Ara s’ha presentat una oportunitat per trencar aquesta tendència i dotar la gimnàstica d’un espai de qualitat per exercitar-se”, ha afegit.

Dignificar la pràctica de la gimnàstica

Al seu torn, Miquel Àngel Gamell ha explicat que l’acord culmina un procés de dos anys “durant els quals hem estat buscant, amb l’Ajuntament, un espai en una instal·lació esportiva que acabés de dignificar la pràctica de la gimnàstica”. El president del Club Gimnàstic Terrassa ha manifestat que es tracta “d’una modalitat minoritària que ha anat creixent a la ciutat, especialment en el vessant femení, en què ha esdevingut un esport de referència”. Gamell ha exposat que la voluntat era “consolidar l’activitat i oferir-li una perspectiva de futur. La seu actual, al Carrer Doctor Pearson, ens planteja dificultats tant per les condicions en què es troba com per la despesa que ens suposa”. “L’oportunitat es va presentar quan vam començar les converses amb el CN Terrassa. Anava lligada a la construcció dels nous pavellons a l’Àrea Olímpica, circumstància que permetria traslladar el bàsquet i poder ocupar nosaltres el Pavelló del Pla del Bon Aire”. A causa de la crisi del coronavirus, Gamell ha confessat que “era pràcticament insostenible seguir en solitari, atès que no tenim l’estructura necessària. El treball conjunt, la col·laboració, és la forma de tirar endavant”. El màxim responsable del Club Gimnàstic Terrassa ha destacat que la integració futura al CN Terrassa permetrà “optimitzar la capacitat de gestió i de generar activitat esportiva”. Sense anar més lluny, “disposar del Pavelló del Pla del Bon Aire possibilita que organitzem competicions amb seu pròpia, cosa que no podíem fer ara”.

Un acord ampli

El conveni contempla que el Club Gimnàstic Terrassa faci ús del pavelló en exclusiva de dilluns a divendres, de 15.00 a 22.00h, i els dissabtes, diumenges i festius, de 8.00 a 14.00h per a l’execució de les activitats de gimnàstica artística i gimnàstica rítmica, tant per al desenvolupament d’entrenaments com per a la realització de competicions esportives. L’acord també preveu que els esportistes vinculats al Club Gimnàstic Terrassa es converteixin en abonats de les instal·lacions del Pla del Bon Aire per tal que puguin accedir a totes elles al llarg de la temporada 2020-2021. Així mateix, els familiars de primer grau d’aquests esportistes podran optar també a esdevenir abonats de les instal·lacions del Pla del Bon Aire o bé fer-se socis del CN Terrassa en les modalitats individual o familiar en condicions preferents. Igualment, el Club Gimnàstic Terrassa facilitarà la incorporació en condicions favorables de socis i sòcies del CN Terrassa que vulguin practicar les modalitats de gimnàstica (artística i rítmica, entre d’altres).

Comissió de seguiment

D’altra banda, el conveni inclou la creació d’una comissió formada per representants d’ambdues entitats amb l’objectiu de fer un seguiment de les activitats que es desenvolupin durant la temporada 2020-2021 i d’establir les bases per a la integració definitiva del Club Gimnàstic Terrassa com a secció esportiva de nova creació del Club Natació Terrassa a partir de l’1 de setembre de 2021. Cal recordar que la secció de bàsquet del CN Terrassa deixarà d’exercitar-se al Pavelló del Pla del Bon Aire a partir de la temporada vinent i es traslladarà a un dels nous pavellons que s’està construint a les instal·lacions de l’Àrea Olímpica. Aquest canvi d’escenari va obrir la porta a buscar altres modalitats esportives que poguessin utilitzar un espai que quedava amb una franja horària disponible ben àmplia.

Una entitat amb més de 450 esportistes

L’origen del Club Gimnàstic Terrassa cal buscar-lo l’any 1995, quan l’antic Tasili va constituir-se com a club després d’anys de funcionament només com a gimnàs privat. Posteriorment, l’any 2006, esdevé entitat esportiva sense ànim de lucre i el 2010 pren la denominació actual de Club Gimnàstic Terrassa. Actualment, doncs, és una entitat sense ànim de lucre dedicada a l’ensenyament i pràctica de les diferents modalitats gimnàstiques, destacant l’artística femenina i masculina, que és la més seguida, però també rítmica, parkour o calistènia, entre d’altres. És l’entitat de gimnàstica més important de la ciutat, tal com ho acrediten el nombre d’alumnes, més de 450 nens i nenes, i els seus resultats. Hores d’ara, esdevé el centre de referència a Terrassa en la gimnàstica federada. La trajectòria del club i la seva incidència han permès els darrers anys situar la gimnàstica artística com un dels esports de referència de la ciutat, i ha destacat especialment per nombrosos èxits esportius, amb l’obtenció de campionats de Catalunya i d’Espanya a nivell individual i d’equips, gimnastes situades entre les millors de l’estat, però, sobretot, per tenir una base social molt àmplia i diversa, amb nenes i nens a partir de 3 anys fins a l’edat adulta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa