Encara que Éric Abidal ho negués en una entrevista al diari SPORT que va generar molta polèmica per la resposta de Leo Messi al secretari tècnic, que aquell dia va aprendre que els assumptes interns se solucionen a casa, és evident que el Barça va oferir a Xavi Hernández convertir-se en el relleu d’Ernesto Valverde. El de Terrassa no ho va acceptar i Quique Setién va acabar sent l’escollit, però les coses podrien haver estat molt diferents si el club blaugrana hagués acceptat les condicions que, segons la Cadena SER, l’actual tècnic de l’Al-Sadd va exigir per signar el contracte.

En primer lloc, sempre segons la ràdio citada, Xavi va demanar arribar a l’estiu i no a mitja temporada per poder fer una planificació correcta i liderar un projecte sòlid. Entre els requisits que va exigir també s’hi trobaven diversos fitxatges, els de Carles Puyol i Jordi Cruyff als despatxos, el del seu germà Òscar al cos tècnic i el de Joan Vilà com a director de la metodologia del Barça –ja va exercir aquesta funció durant molts anys–. Volia tenir persones de la seva màxima confiança al seu costat i que marxés l’actual cap dels serveis mèdics.

A més, la Cadena SER també assegura que Xavi va reclamar el control absolut i global del futbol base. No volia estar condicionat per l’àrea econòmica, la secretaria tècnica ni la directiva a l’hora d’incorporar algun reforç a la plantilla. Sigui com sigui, la realitat és que les negociacions entre el de Terrassa i el Barça no van acabar a bon port i, ara, el projecte esportiu està en mans de Quique Setién fins al 30 de juny del 2022.

Nou comentari