MónTerrassa
Comença una campanya per visibilitzar el futbol femení a secundària
  • CA
Mertixell Budó, en l'acte de presentació de la campanya #Orgullosa
Mertixell Budó, en l’acte de presentació de la campanya #Orgullosa | Gencat

!--akiadsense-->

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha presentat el projecte ‘#Orgullosa, futbol per a la igualtat’, un programa educatiu amb 20 activitats per a secundària per trencar estereotips i prejudicis del gènere al voltant del futbol i el futbol-sala femení i divulgar el projecte. El programa, impulsat per la Federació Catalana de Futbol i l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC), s’emmarca dins de la campanya #Orgullosa, en marxa des del 2017, que ha contribuït al fet que hi hagi 10.902 noies federades com a jugadores, entrenadores o àrbitres i ha beneficiat 759 equips de futbol i futbol-sala femení la temporada 2018-2019.

“En els últims temps hem començat a veure una transformació”, ha destacat Budó. La consellera ha destacat la importància “de la implicació dels clubs i de les entitats que aposten per l’esport femení. Des de les administracions els acompanyarem”, ha afirmat. Ha afegit que “el futbol femení es comença a projectar i a ser un referent. Hem de continuar treballant en aquest sentit”. Budó ha insistit que “també hem de treballar perquè hi hagi entrenadores o directives en els clubs esportius, també s’ha d’abordar aquesta transformació”. Finalment, ha reivindicat “els drets laborals de les dones que practiquen esport”.

La nova campanya #Orgullosa, futbol per a la igualtat és un programa educatiu de 20 activitats pràctiques per a secundària que s’ha aplicat en diferents centres educatius, com a proves pilot. Els objectius del projecte són: elaborar materials didàctics per a la ruptura dels estereotips i prejudicis del gènere al voltant del futbol i el futbol-sala femení; fer el seguiment del desenvolupament i impacte de l’aplicació dels materials educatius; divulgar el projecte i els seus resultats en entorns professionals, esportius i acadèmics. Aquesta campanya se suma a d’altres iniciatives com el programa Dones i Esports, elaborat per la secretaria general de l’Esport i l’Institut Català de les Dones (ICD), que estableix accions de sensibilització amb campanyes en l’àmbit federat com escolar per a la promoció i igualtat d’oportunitats en la pràctica esportiva o els tallers de coeducació adreçats a nens i nenes de primària i secundària de centres del Pla Català d’Esport a l’Escola i als Consells Esportius de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa