El CN Terrasssa reprèn la Lliga amb mal peu

El sènior femení de waterpolo del CN Terrassa va caure dissabte contra el CN Mataró (8-13) en partit corresponent a la novena jornada de la Lliga Divisió d’Honor Femenina RFEN. El conjunt de Xavi Pérez, que no jugava des de feia pràcticament dos mesos, va resistir fins al descans el potencial d’un equip que venia amb molta intensitat competitiva després de disputar l’Eurolliga el cap de setmana anterior. Les maresmenques van decantar la balança al seu favor amb un parcial d’1 a 5 a la represa. Amb aquest resultat, les egarenques es mantenen en la segona posició del grup B amb 21 punts.

Els dos primers períodes van estar marcats per la igualtat i per les precaucions defensives, un context de partit que afavoria el conjunt de Xavi Pérez. El CN Terrassa es va avançar mitjan primer quart gràcies a una vaselina de Bea Ortiz. Tot seguit, el Mataró va replicar amb una acció molt semblant protagonitzada per Anni Espar. En el darrer minut del quart, les visitants van posar-se per davant momentàniament per mitjà d’un xut de Gual. Les locals, no obstant, van respondre immediatament amb una jugada de força de Camus des de la boia (2-2). La dinàmica no va variar en el segon període. Les de Dani Ballart van obrir una primera escletxa en encadenar un parcial de 0 a 2. Espar, de penal, i Bonamusa, en jugadora de més, en van ser les artífexs. Les egarenques, però, van retallar distàncies abans del descans gràcies a una vaselina precisa de Domènech (3-4).

Malauradament, el panorama va canviar radicalment a la represa. El CN Terrassa, mancat de competició i de ritme, no va poder plantar un rival que va demostrar aquella marxa més que aporta la participació europea. El Mataró va sentenciar el xoc amb un parcial de 0 a 4. Aznar i Jackovich van col·locar un perillós 3 a 6 en dos minuts de joc. Les egarenques van disposar d’un penal a favor per aturar l’allau mitjan quart, però Ortiz va estavellar el llançament al travesser. Les visitants no van perdonar i, mitjançant Lloret i Nogué, van enfilar l’electrònic fins al 3 a 8. Els cinc gols de marge es van mantenir fins al final del període després que Bertran contrarestés la diana prèvia de Leitón (4-9). En l’últim quart, el matx va anar llanguint. Va entrar en una fase d’intercanvi de gols que va permetre les visitants gestionar la renda adquirida sense dificultats. Leiton va anotar la cinquena diana local, però Jackovich va replicar de seguida. En el tram final, Ortiz va signar un hat trick que no va servir per estrènyer el marcador, atès que Nogué, Aznar i Lloret van respondre per part visitant (8- 13).

CN Terrassa: Domene, Peña, Panicello, Ortiz (4), Cantero, Cardona, Rodríguez, Montoya, Cuenda, Camus (1), Domènech (1), Leitón (2), Tamayo. Entrenador: Xavi Pérez.

CN Mataró: Sánchez, Jackovich (2), Lloret (2), Gual (1), Nogué (2), Bonamusa (1), Cambray, Bertran (1), Bach, Bernabé, Espar (2), Aznar (2), Colominas. Entrenador: Dani Ballart.