El CN Terrassa tanca amb una victòria i liderat la primera fase de la Lliga
Els jugadors del CN Terrassa
Els jugadors del CN Terrassa | CN Terrassa

El sènior masculí de waterpolo del Club Natació Terrassa va derrotar a domicili el CN Barcelona (11-12) en partit corresponent a la desena i última jornada de la primera fase de la Lliga Divisió d’Honor Masculina RFEN. El conjunt de Dídac Cobacho va sumar tres punts d’or en un matx vibrant que va resoldre Óscar Carrillo en el darrer segon. Gràcies a aquesta victòria, els egarencs acaben la primera fase com a líder del grup A amb 27 punts. El CN Terrassa arrossegarà a la segona fase un total de 9 punts i se situarà segon del grup C, el grup que lluitarà pel títol, només per darrere del CN Atlètic-Barceloneta, que n’acumula 12.

El partit no va començar bé per als interessos terrassencs. Esteller, en el primer atac, va avançar els locals amb un tir des del centre en home de més. Poc després, Duric, amb un cop de dits des dels dos metres, va ampliar el marge. Els de Dídac Cobacho van retallar distàncies en una acció en superioritat que va culminar Barroso des del lateral esquerre. En el tram final del període, però, els cenebistes van tornar a obrir forat de la mà de Power (3-1).

El matx es va equilibrar en el segon període i va esdevenir un estira-i-arronsa apassionant fins a la botzina final. El CN Terrassa va restablir l’empat en només dos minuts de joc gràcies a l’encert de Gutiérrez des de la boia i de Barroso. Després que Flores tornés a avançar els de Víctor González (5-4), els egarencs van posar-se per primer cop per davant per mitjà de dues dianes consecutives de Fran Sánchez, la primera d’elles una vaselina esplèndida. El CN Barcelona, no obstant, va capgirar el marcador abans del descans a través d’un inspirat Duric (7-6).

A la represa, el panorama es va complicar momentàniament. Els locals van encadenar un parcial de 2 a 0, obra de Delgado i Van den Burg, que va enfilar l’electrònic fins a un perillós 9 a 6. Tocava reaccionar i els de Cobacho ho van fer. Van respondre amb un parcial d’1 a 3 que va situar un incert 10 a 9 al final del tercer quart. Gutiérrez i Alegre, en home de més, i De Lera, al contracop, en van ser els artífexs. L’últim període va resultar emocionantíssim. El CN Terrassa va continuar creixent i va col·locar-se per davant a dos minuts i mig del final. Gutiérrez, amb una gran acció des de la boia, i Carrillo, amb un tir des de l’extrem esquerre, van col·locar un 10 a 11 esperançador. Els cenebistes, no obstant, van empatar de seguida en una acció en superioritat que va materialitzar Estrany.

El millor estava per arribar. A vint-i-cinc segons del final, Motos va emergir per aturar un penal llançat per Delgado. El CN Barcelona va disposar d’un nou atac per decantar la balança al seu favor a onze segons de la conclusió, però els egarencs van recuperar la possessió de seguida, amb encara sis segons per jugar. Dídac Cobacho va demanar un temps mort per preparar l’última acció i la sort va somriure els egarencs. Barroso va llançar a la desesperada des de lluny, Aguirre va refusar, però la pilota va caure a les mans de Carrillo que, en el darrer segon, va anotar l’11 a 12 definitiu.