El CN Terrassa suma quatre medalles en el Campionat d’Espanya
x
Ferran Siré, or junior als 400 lliures | CN TERRASSA

El Club Natació Terrassa va sumar quatre medalles (dues d’or i dues de plata) en les dues primeres jornades del XX Campionat d’Espanya Open Absolut Astralpool i XXXVI Campionat d’Espanya Júnior en piscina de 50 metres que s’està celebrant a les instal·lacions de Can Llong del CN Sabadell. La competició aplega 629 participants de 159 clubs diferents i, com a clau d’accés per a les cites internacionals cabdals de la temporada, reuneix el bo i millor de la natació estatal, així com representació internacional.

Tres del podis van arribar en categoria absoluta. En la jornada de dissabte, Miguel Durán va adjudicar-se el títol en els 400 m lliures en imposar-se en la final amb una marca de 3.49.11, a només dos segons de la mínima per al Mundial i a dues dècimes del seu rècord d’Espanya. Marcos Rodríguez (CN Santa Olaya) va penjar-se la plata amb 3.51.66, mentre que Ferran Julià (CE Mediterrani) va assolir el bronze amb 3.54.45.

L’endemà diumenge, Melani Costa va obtenir la medalla de plata en 400 m lliures amb una marca de 4.12.52, només per darrere de Mireia Belmonte (UCAM CN Fuensanta), campiona amb 4.09.56. La sèrbia Anja Crevar (Club Dinamo) va completar el podi amb 4.13.46. L’altra medalla de la tarda va arribar de la mà de Cristina Garcia Kirichenko, plata en la final dels 200 m esquena amb 2.13.09. El títol va correspondre a Àfrica Zamorano (CN Sant Andreu), amb un registre de 2.09.63, mentre que el bronze va recaure en Tamara Frías (RC Náutico Motril), que va aturar el crono en 2.14.35. La nedadora lleidatana del CN Terrassa va rebre també la medalla d’or en la categoria absoluta jove.

Ferran Siré obté dues mínimes per a l’Europeu Júnior

Pel que fa a la categoria júnior, cal destacar l’actuació de Ferran Siré, que va penjar-se la medalla d’or en 400 m lliures amb un temps de 3.55.09, mínima per al Campionat d’Europa Júnior que se celebrarà a Kazan (Rússia). El nedador reusenc va aconseguir ahir una segona mínima per a la màxima cita continental en les semifinals dels 200 m papallona, prova en què va establir un temps de 2.01.37.

Al marge dels podis esmentats, la delegació local va sumar una plaça de finalista A de la mà d’Aida López, que va ser desqualificada en la final dels 200 m papallona. Així mateix, David Benítez va ser 12è en 50 m papallona (24.92); Eric Rodelas, Víctor de Pablo i Jordi Pérez van ocupar la 15a, la 16a i la 22a posició en 200 m braça amb un temps respectius de 2.24.83, 2.25.13 i 2.26.43; Ferran Siré va classificar-se 17è en 400 m lliures (3.55.09); i Berta Martínez i Aida López van finalitzar en 30a plaça en 200 m esquena (2.25.23) i 400 m lliures (4.29.01).

Dues places de finalista en categoria júnior

A més del títol de Ferran Siré, el club va acumular dues places de finalista en categoria júnior. Víctor de Pablo va ser setè en 200 m braça (2.25.13) i Aida López va acabar vuitena en 400 m lliures (4.29.01). Al seu torn, Berta Martínez va ocupar el 13è lloc en 200 m esquena (2.25.23).