El CN Terrassa s’endú un derbi vallesà vibrant

El sènior masculí de waterpolo del CN Terrassa va vèncer a domicili (8-9) l’Astralpool CN Sabadell en partit corresponent a la novena jornada de la Lliga Premaat Divisió d’Honor. El conjunt de Dídac Cobacho va acabar sumant els tres punts en un matx que va reunir tots els ingredients d’un derbi vallesà: emoció, tensió, alternatives i accions brillants. Amb aquest triomf, els egarencs es consoliden en segon lloc amb 24 punts i encadenen ja cinc victòries consecutives. El partit va anar clarament de menys de més. Va arrencar amb una timidesa poc habitual quan s’enfronten aquests dos equips. Fins al minut quatre el marcador no es va moure.

L’estatunidenc Lynde va avançar els locals amb un tir a boca de canó després d’una gran aturada d’Iñaki Aguilar en un u contra u de Sergi Cabanas. De fet, tant Aguilar com Mardones, amb les seves intervencions, són els responsables del baix registre anotador de la primera part Departament de Premsa del matx. Un penal comès sobre Àlex de la Fuente va permetre Alberto Barroso empatar a un. En el segon període, el ritme golejador va incrementar-se.

Els de Dídac Cobacho van situar-se per davant gràcies a un llançament col·locat de Ricard Alarcón des del centre de l’atac. El Sabadell, però, va capgirar l’electrònic. Va replicar tot seguit en una jugada en home de més que va resoldre Lynde des dels dos metres i, poc després, Carrillo va marcar el 3 a 2 amb una vaselina de manual.

En el darrer minut abans del descans, el CN Terrassa va recuperar la iniciativa amb dues dianes consecutives. Oriol Rodríguez va igualar a tres en culminar una transició ràpida i Bernat Sanahuja va col·locar el 3 a 4 en superiorat numèrica. Els egarencs van perllongar el seu domini a la represa. Només començar, Barroso va augmentar la diferència amb un tir precís en home de més. Un minut més tard, un míssil de Ricard Alarcón va engrandir l’escletxa fins als tres gols (3-6). Semblava que els de Dídac Cobacho tenien el partit sota el control, però res més lluny de la realitat. El Sabadell va exhibir la seva capacitat competitiva i va capgirar el matx com un mitjó amb un parcial de 5 a 0. El CN Terrassa va començar a mostrar-se erràtic en les accions en superioritat, imprecisions que el conjunt de Quim Colet va aprofitar per remuntar. Fenoy, en home de més, va obrir el camí, Carrillo va marcar el 5 a 6 i Sergi Cabanas, amb dos gols consecutius, va enfilar l’electrònic fins al 7 a 6 al final del tercer període. El panorama va empitjorar per al conjunt del Dídac Cobacho al principi de l’últim quart. Cabanas, des de l’extrem esquerre, va marcar un preocupant 8 a 6, malgrat que encara quedaven més de sis minuts per a la conclusió.

A dos minuts i mig per al final, una fricció entre els dos equips, que va suposar l’expulsió d’un jugador per banda, Ricard Alarcón i David Carrasco, va canviar la dinàmica del derbi. El CN Terrassa va refer-se i va signar una remuntada extraordinària. Barroso va anotar el 8 a 7 en home de més. Mig minut més tard, el madrileny va repetir amb una altra fuetada en superioritat numèrica des de l’extrem esquerre. A quaranta-sis segons per al final, el Sabadell va tenir una gran oportunitat per decantar el derbi al seu favor, però el tir de Muller en home de més va estavellar-se al pal. Els de Dídac Cobacho, en canvi, sí que van materialitzar la darrera situació en superioritat numèrica de què van gaudir. Bernat Sanahuja, a només tres segons de la botzina, va sentenciar un derbi apassionant.