MónTerrassa
El CN Terrassa organitza una festa del bàsquet de base
  • CA

El Club Natació Terrassa organitzarà els dies 2, 3 i 4 de gener el XIX Torneig de Reis de Bàsquet de Base. La competició aplegarà uns 430 jugadors d’entre 6 i 13 anys, pertanyents a 36 equips de 14 clubs diferents. Al marge del CN Terrassa, prendran part en la competició el Boet Mataró, el CN Sabadell, l’Escola del Carme, el CB Coll, el JAC Sants, la UE Horta, el CB Cornellà, l’Escola Pia Sabadell, el CB Matadepera, el CB Sant Quirze, la JET Terrassa, l’Sferic Terrassa i el Sant Jordi Rubí. Tots els partits, un total de 54, se celebraran al Pavelló del Pla del Bon Aire. L’esdeveniment va ser presentat en roda de premsa ahir a la tarda, en un acte que va comptar amb la presència del vocal de la Junta Directiva del club, Joan Cabrera, i del coordinador de la secció de bàsquet, Vicente Gómez.

Cita atractiva i consolidada en el calendari esportiu de la ciutat

En la intervenció inicial, Cabrera va destacar que el cartell de participants “demostra la voluntat del club per oferir una competició atractiva”, que, després de divuit edicions, “està plenament consolidada en el calendari esportiu nadalenc de la ciutat”. El vocal de la Junta Directiva ha assegurat que el torneig compta “amb els ingredients necessaris” perquè del 2 al 4 de gener es visqui “una festa del bàsquet de base en el Pavelló del Pla del Bon Aire”.

Format de tres dies

Per la seva banda, Gómez va explicar que, enguany, “li hem donat una volta al torneig”. “Hem passat a fer-lo d’un dia o dos a fer-lo de tres dies, un per categoria. El dimecres 2, es disputarà la categoria premini,; el dijous 3, la categoria mini; i el divendres 4, la categoria preinfantil”. El coordinador de la secció de bàsquet va argumentar que, d’aquesta manera, l’esdeveniment guanyarà en caliu, “en dinàmica de torneig”. “Si fèiem partits únics o triangulars, els equips jugaven els seus partits i marxaven. Amb el format d’enguany, amb sis equips de la mateixa categoria en dos grups de tres, aconseguim que estiguin tot el dia al pavelló, des del matí fins al vespre”. En aquest sentit, Gómez va manifestar que “la idea és que els equips convidats passin el dia al club, hi puguin dinar i els nens puguin gaudir de les instal·lacions”. Quant al nivell esportiu, el màxim responsable de la secció de bàsquet va subratllar que es convida un equip del mateix nivell que els equips del club i un altre que jugui en un categoria superior perquè el torneig quedi atractiu. “Tampoc volem que les diferències de nivell siguin excessives. Cal tenir present que parlem de jugadors molt joves”. Respecte a la participació de la JET i de l’Sferic, Gómez va assegurar que la voluntat és que, en el cartell, “hi hagi sempre representació dels clubs de la ciutat”.

Sis categories La competició s’estructura en sis categories, tres en l’apartat masculí i tres en l’apartat femení, i arrencarà el dimecres 2 de gener amb les categories premini masculina i premini femenina. L’endemà, dijous 3, se celebraran els partits corresponents a les categories mini masculina i mini femenina. El torneig clourà el divendres 4 amb la disputa de les categories preinfantil masculina i preinfantil femenina. Totes les categories compten amb sis equips participants distribuïts en dos grups de tres que s’enfrontaran pel sistema de lligueta. Els primers de cada grup jugaran la final, els segons classificats disputaran el matx pel tercer i quart lloc i els tercers classificats s’enfrontaran en el partit per la cinquena i sisena posició. En tots tres dies de competició, el primer partit començarà a les 9.00 hores i el darrer, la gran final, a les 18.30h hores.

Presentació de la secció

Tot just després que acabi el torneig, el divendres 4 de gener a les 20.00h, tindrà lloc la presentació de la secció de bàsquet de la temporada 2018-2019.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa