El CN Terrassa fa història i passa a la fase de grups de la Champions

El sènior masculí de waterpolo del Club Natació Terrassa ha ficat el cap entre els setze millors equips d’Europa per primera vegada a la història. El conjunt de Dídac Cobacho, a més, ho ha fet per la porta gran i ha derrotat a domicili el CSM Digi Oradea (5-6) en el matx de tornada celebrat aquesta tarda, en una eliminatòria que havia començat a encarar dissabte passat amb el 10 a 7 assolit a Terrassa en el primer assalt.

Els egarencs s’han avançat en el marcador en un primer quart marcat la prudència. Als dos minuts de partit, Bernat Sanahuja ha batut Pijetlovic amb un tir des de l’arc en superioritat numèrica. Els de Dídac Cobacho han conservat l’avantatge fins al final període, en bona part gràcies a Iñaki Aguilar, que ha aturat de forma miraculosa un tir a boca de canó del japonès Inaba.

El CN Terrassa s’ha continuat apropant a la fase de grups en el segon quart. Alberto Barroso, en home de més, ha anotat el 0 a 2 des del lateral dret. Tot semblava sota control. Els locals, però, han reaccionat amb un parcial de 2 a 0, de la mà d’un inspirat Dragomirescu, que ha clavat dos llançaments llunyans a la xarxa. La resposta egarenca ha arribat de la mà d’Agustí Pericas, que ha resolt des dels dos metres una acció en superioritat per situar l’equip amb avantatge mínim al descans (2-3).

A la represa, l’Oradea ha signat els seus millors minuts i s’ha col·locat en plena lluita per l’eliminatòria. Després que Víctor Gutiérrez, en home de més, marqués el 2 a 4, l’equip de Dorin Costras ha premut l’accelerador i ha encadenat un parcial de 3 a 0. Popoviciu, Remes i Inaba han enfilat l’electrònic fins al 5 a 4 davant un rival que, per uns minuts, ha perdut la clarividència ofensiva.

Els romanesos es trobaven a dos gols d’igualar l’eliminatòria amb encara vuit minuts per davant. El somni, però, s’ha esvaït ràpidament. El CN Terrassa ha excel·lit en defensa i ha avortat tots i cadascun dels intents de l’Oradea. A cinc minuts de la botzina, un míssil d’Alberto Barroso ha col·locat l’empat a cinc. I, per si encara hi havia algun dubte, Oriol Rodríguez, en una acció de contracop, ha establert el 5 a 6 des de l’extrem dret, una diana que ha suposat la sentència amb encara més de tres minuts per jugar. Els egarencs han gestionat a la perfecció la renda i han certificat el seu passi a la fase de grups amb un triomf de prestigi.