El CN Terrassa fa història a la Champions
El CN Terrassa fa història | CN Terrassa

El sènior masculí de waterpolo del Club Natació Terrassa ha empatat aquest matí (7-7) contra l’Astralpool CN Sabadell en el tercer i darrer partit de la segona fase de la Champions League i ha obtingut una històrica classificació per a la tercera fase de la màxima competició continental. El conjunt de Dídac Cobacho ha sumat el punt que necessitava a la piscina del rival comarcal en un derbi molt equilibrat i ple d’emoció. Impulsat per una afició incansable, els egarencs han resistit la remuntada final de l’equip del Chava Gómez i han assolit una fita sense precedents en els 86 anys d’existència de l’entitat. Amb aquest resultat, els egarencs acaben en el segon lloc del grup D i es classifiquen per a la tercera ronda amb un total de cinc punts i un balanç d’una victòria i dos empats.

El CN Terrassa ha dominat les dues primeres meitats del partit. En només dos minuts i mig de joc, s’ha situat 0 a 2 gràcies a l’encert de Bernat Sanahuja i Fran Sánchez en sengles accions en superioritat numèrica.

El Sabadell ha reaccionat bé a aquesta primera estrebada i ha pogut empatar per mitjà de dos llançaments exteriors de Sergi Cabanas i Carrasco. A poc més d’un minut del final del primer període, els de Dídac Cobacho han recuperat la iniciativa amb una diana de Sanahuja en home de més (2-3). En el segon quart, l’encert sota els pals d’Iñaki Aguilar ha permès els terrassencs obrir forat. Alberto Barroso, en superioritat numèrica, ha marcat el 2 a 4 només començar. En l’últim minut del període, Ricard Alarcón ha culminat des dels dos metres una jugada en home de més per ampliar el marge. Els de Chava Gómez, però, han replicat amb un gol de Muller al límit del descans (2- 5). A la represa, el derbi s’ha anat igualant. La despesa física d’ahir contra el BPM Sport Management italià ha passat factura un CN Terrassa que ha vist com el Sabadell retallava la diferència progressivament. Després que Sanahuja col·loqués el 3 a 6 amb un tir excel·lent, els locals han encadenat un parcial de 2 a 0, obra de Fenoy, que ho deixava tot obert de cara als vuit minuts finals (5- 6). El panorama s’ha complicat una mica més en el darrer període.

Un penal comès per Sanahuja, que ha transformat Fenoy, ha suposat l’empat a sis amb encara sis minuts per jugar. Els egarencs, mancats de frescor, no han trobat el camí del gol, circumstància que ha aprofitat el Sabadell per anotar el 7 a 6 a menys de dos minuts del final per mitjà de Sergi Cabanas. En l’acció següent, no obstant, els àrbitres han assenyalat penal a favor del conjunt de Dídac Cobacho després que Carrasco continués dins de l’aigua un cop exclòs. Barroso ha transformat el penal i ha certificat la classificació del CN Terrassa per a la tercera fase de la Champions League. Victòria contra el OSC Potsdam i gran empat contra el BPM Sport Management L’equip de Dídac Cobacho va començar a encarrilar la classificació divendres amb una victòria àmplia contra el rival més dèbil del grup, l’OSC Potsdam, al qual va batre per un clar 6 a 16 (0-5, 2-4, 1-3 i 3-4). El CN Terrassa va sentenciar per la via ràpida amb un parcial inicial de 5 a 0 que va deixar els alemanys sense resposta. Alberto Barroso, amb cinc dianes, i Óscar Aguilar, amb tres, van sobresortir en el capítol ofensiu.

El CN Terrassa va fer un pas de gegant dissabte en el segon partit contra el contrincant més fort, el BPM Sport Management, contra el qual va empatar a 13 (1-4, 4-2, 4-3 i 4-4) en un matx extraordinari que va merèixer guanyar. Els egarencs van sorprendre els italians amb una gran arrencada que els va col·locar amb un interessant 1 a 4 al final del primer quart. Alarcón, De la Fuente, Sánchez i Barroso van marcar els gols locals. En el segon període, els de Dídac Cobacho van arribar a dominar de quatre gols després que Alarcón, en home de més, enfilés l’electrònic fins al 2 a 6. A partir d’aquí, però, el BPM Sport Management va tirar d’experiència i va portar el matx al seu terreny per reduir distàncies. Va encadenar un parcial de 3 a 0, amb Luongo, Fondelli i Damonte com a protagonistes, que va situar el 5 a 6 al descans. A la represa, el matx es va ajustar i va esdevenir un estira-i-arronsa vibrant. Els egarencs van tornar a marxar de dos (7-9 mitjan tercer quart), però els italians van empatar a nou en el tram final del tercer període. En els últims vuit minuts, va passar absolutament de tot. El CN Terrassa va encadenar un parcial de 0 a 3 de la mà de Barroso, Mora i Pericas, que semblava conduir-lo al triomf (9-12). El BPM Sport Management va reaccionar i es va situar 11 a 12 a un minut i mig del final. A només quatre segons de la botzina, i amb possessió italiana, els àrbitres van expulsar sense canvi Marc Salvador i Lorenzo Bruni, decisió que implica un llançament de penal per banda. Barroso va convertir el llançament per part egarenca i Luongo va marcar pel BPM, que va recuperar la possessió. Luongo, a vuit dècimes, va repetir per anotar l’increïble empat a 13 definitiu.