Un CN Terrassa excel·lent guanya a Sabadell el primer partit de semis

El CN Terrassa va derrotar l’Astralpool CN Sabadell a domicili (6-11) en el primer partit de semifinals del play-off pel títol de la Lliga Premaat Divisió d’Honor masculina de waterpolo. El conjunt de Dídac Cobacho va quallar un matx esplèndid, especialment en defensa, i va obtenir un triomf que l’apropa a la gran final. Els egarencs tindran la primera oportunitat de segellar l’eliminatòria dimecres a l’Àrea Olímpica (20.30h). Si perden, la sèrie tornaria a Can Llong, on es disputaria el tercer i decisiu partit dissabte 19 a les 12.45h.

El matx va transcórrer segons el guió que havia imaginat el tècnic egarenc a la prèvia. Cobacho havia explicat que l’eficàcia defensiva seria cabdal per endur-se Departament de Premsa la victòria. I l’equip va excel·lir en aquest aspecte. Des de l’inici, el Sabadell no va trobar forats en la teranyina defensiva terrassenca, tal com demostra el 0 a 2 amb què va acabar el primer període. Mitjan quart, un penal comès sobre Agustí Pericas va permetre que Bernat Sanahuja inaugurés el compte. T

ot seguit, Ricard Alarcón va marcar el segon amb un míssil des del centre de l’atac. L’equip de Chava Gómez no va estrenar-se fins al minut dotze de joc de la mà de Muller en superioritat numèrica. El CN Terrassa va replicar immediatament en una acció d’estratègia en home de més que va culminar Alarcón des dels dos metres.

El Sabadell va situar-se a un gol en dues ocasions, però els de Cobacho, concentrats en defensa i inspirats en atac, van respondre de forma oportuna per ampliar de nou la renda. Carrillo va anotar el 2 a 3 amb un llançament col·locat que va picar el travesser abans d’entrar. Una nova jugada en superioritat ben finalitzada per Donat Galeev va incrementar l’escletxa. La dinàmica es va repetir després que Pericas, en home de més, contrarestés la diana prèvia de Matoso (3-5). A la represa, els egarencs van certificar la bona feina efectuada en els dos primers quarts. En un tercer quart impecable, l’equip de Dídac Cobacho va encadenar un parcial d’1 a 4 que va suposar la sentència. Els locals van reduir distàncies a través d’un contracop materialitzat per López-Escribano.

A partir d’aquest moment, el domini terrassenc es va fer encara més evident i va reflectir-se en quatre dianes consecutives. Alarcón, en una entrada brillant des de l’arc, va anotar el 4 a 6. Poc després, Sergi Mora va batre Mardones amb un tir afortunat que va tocar el braç d’un defensor abans d’entrar. Bernat Sanahuja va completar el parcial amb un tiràs en una transició ràpida i en culminar una jugada en superioritat numèrica (4-9). L’últim període va esdevenir estranyament plàcid en tractar-se d’un derbi vallesà. Per si encara quedava algun dubte, Galeev va marcar el desè a quatre minuts del final. El Sabadell va replicar tímidament per mitjà de Matoso. A menys de dos minuts de la botzina, el brasiler Freitas va recollir un rebot del pal per anotar el 5 a 11. Sergi Cabanas va situar el 6 a 11 definitiu.